1. maaliskuuta 2012

Täti tässä vaan hei


Ihanaa, kun ollaan oltu omien tyttöjen kanssa kaksi päivää tiiviisti yhdessä. Takaisin kotiseudulleen palannut ystävä oli tenttireissulla täällä ja vietettiin monta ihanaa kahvi- ja juttuhetkeä omalla porukalla. Käytiin eilen jopa ainejärjestön pippaloissa pyörähtämässä ja toteamassa, että vuodet ovat vierineet huomaamatta ohitse – meistä on tullut vanhoja. Sohvannurkassa villapaitoihin kääriytyneenä oli silti mukavaa istua, vaikka omia ihmisiä oli paikalla enää vain se kourallinen. Ei siellä vanha erottanut enää biologia teologista! :)

Serkkutyttö, jonka syntymän muistan hyvin ja jonka 10-vuotis synttäreistä tuntuu olevan aikaa vain kuukausia, kävi minulla äsken reaalikokeen preppauksessa. Taas hujahti kaksi ja puoli tuntia, kun innostuttiin pohtimaan herätysliikkeiden merkitystä ja taolaisuuden käsitystä qi:sta. En tiedä mitä apua minusta lopulta on, mutta itse saan ainakin näistä vierailuista aimo annoksen sellaista lukiolaisen intoa, jolla luulisi gradunkin valmistuvan. Kai se opettajana olemisen intokin on jotain paluuta takaisin menneeseen, viimeinen yritys pitää kiinni koko maailmaa syleilevästä angstista. ;)

Eilen illalla selailtiin tyttöjen kanssa vanhoja valokuviani. Pakollinen permis, napapaidat, Rasmuksen keikkakuvat, leirit, tupeeratut takkutukat ja poikakaverin isän autossa otetut yhteiskuvat löytyvät varmaan jokaisen ysäri teinitytön kansiosta. Miksi sitä ei osannut kuvat mitään oleellista? Ei yhtään kuvaa omasta skootterista, kaverien pesispeleistä, vaaleanpunaisesta suosikki sadetakistani, kampilta tai niistä maailman parhaista hetkistä, kun ystävän kanssa tehtiin koulunjälkeen ryhmätöitä, syötiin suklaata ja juotiin minttuteetä. 

Törmäsin eilen vanhaan ala-asteeni opettajaan yliopiston kahvilassa. Tunnistin hänet askelista, jalkojen asennosta, tukkasutturasta ja äänestä. Mikään ei ollut muuttunut, kun kirmasin hänet kiinni käytävässä. Muisti vielä vuosien jälkeen. Uskomatonta. Halattiin ja sovittiin kahvitreffit. Minä olen vanha, mutta openi on vielä vanhempi. Tervetuloa tulevaisuus!

JK. Kuvat ajalta jolloin ensimmäistä kertaa kuvittelin olevani aikuinen...

2 kommenttia:

  1. Hyvinpä olet tiivistänyt tän ikäkriiseilyn! :D Oli mahtavaa olla teidän kans ja haikeus iski lähtiessä. Onneksi ihan kiva oli tulla myös tänne kotiin. Nähdään pian taas!

    VastaaPoista
  2. Ja me tullaan katsomaan sua! Vanhetaan yhdessä <3

    VastaaPoista