18. maaliskuuta 2012

Puolukkaherkku


Niin kuin jo eilen vihjasi, meillä on tänään luvassa ulkoilua ja keväästä nauttimista oikein roppakaupalla! Kohta suunnistetaan ulkoiluvarusteissa jäälle nauttimaan auringosta ja hyvästä seurasta. 

Ennen sitä ajattelin jakaa teille ehdottoman suosikki jälkkärini, joka sopii myös tällaisiin rentoihin sunnuntaipäiviin. Koska tämä herkku kuuluu kategoriaan ”helpot ja rennot”, ei minullakaan ole jakaa mitään tarkkaa ohjetta. Näillä vinkeillä onnistut kuitenkin varmasti! 

Tarvitset:

2dl vispikermaa
2 – 2,5dl rahkaa
kaurahiutaleita
puolukoita
sokeria
vaniljasokeria

Jos käytät kokonaisia pakasteesta otettuja puolukoita, sulata niitä vähän ja painele hieman soseeksi. Jätä kuitenkin reilusti kokonaisia puolukoita sattumiksi joukkoon. Vaahdota kerma ja laita joukkoon vaniljasokeria ja sokeria. Sekoita rahka ja kerma keskenään ja lisää puolukat tähän. Annostele ensin muutama ruokalusikallinen puolukka ”survosta”, jotta maku ei pääse yllättämään. Lisää joukkoon kaurahiutaleita. Itse olen lisännyt hiukan, sekoittanut, maistanut, lisännyt hiukan, sekoittanut, maistanut, … Tässä kohdin usein laitan vielä joukkoon hieman lisää puolukkaa sekä sokeria. Vaniljasokeri ja puolukat yhdessä ovat mielestäni ehdottomasti se tämän herkun juttu!

Ihanaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti