17. maaliskuuta 2012

Narsissia


No nyt on uusi pohja käytössä. Tosi erilainen on kuin edellinen, mutta kyllähän tähän tottuu. Muuten kaikki onkin ennallaan. Olen yrittänyt tehdä tänään kotona gradua siinä kuitenkaan kovastikaan etenemättä. Takana huonosti nukuttu yö ja alla huono työtuoli ja tulokset näkyy heti. Edes kahden kahvikupin jälkeen en pysynyt hereillä ja hartiat jumittuivat parissa tunnissa. Taidan jatkaa maanantaina hommia taas yliopistolla. 

Viikko hujahti nopeasti ohi. Opetusta koululla ja gradua yliopistolla, siinäpä se viikko oli! Eilen kyllä käytiin uusien ystävien luona syömässä ja viettämässä iltaa. Rento ohjelma ja hyvä seura on aina loistava tapa aloittaa viikonloppu! Huomenna toivottavasti päästään vähän ulkoilemaankin ja nauttimaan kevätsäästä. 

Jokohan ensi viikolla voisi kylvää pääsiäisohran? :) Tiesitkö muuten, että narsissi on saanut nimensä Narkissoksen,  antiikin Kreikan tarustoon kuuluvan nuoren miehen, mukaan. Monet erilaiset tarinat kertovat tuosta komeasta ja itserakkaasta miehestä. Jokainen noista kertomuksista kuitenkin päätyy erään metsälammen rannalle. Komea Narkissos näkee oman kuvajaisensa heijastuksena veden pinnasta, ja huumaantuneena tästä kauneudesta jähmettyy paikoilleen. Itseensä rakastunut ja ympäröivän maailman unohtanut nuori mies kuolee tuijottaen kuvajaistaan lammen pinnasta. Hänen kuihtunut ruumiinsa muuttuu lopulta kauniiksi narsissiksi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti