28. helmikuuta 2012

Parempaa arkea


 
Aivan uskomattoman mukava ja vauhdikas viikonloppu takana. Juhlittiin ihanaa hääparia, tavattiin uusia ihmisiä ja matkustettiin puolen Suomen läpi. Häistä varmasti vielä lisääkin jahka saadaan ajettua kaikki rakeiset ilman salamaa otetut kuvat koneelle. :D

Vaikka viikonlopun ehdoton ykkösteema on ollut JUHLA on minulla pyörinyt mielessä vain ARKI. Viikonlopun kauniin morsiamen ja moneen pöytäseurueen jäsenen kanssa juteltiin ihan tavallisesta arjesta. Siitä miten juhlien jälkeen parasta ovat ne oman kodin nurkat, tuttu tuoremehu jääkaapissa, oma paikka kirjastolla, äreät naapurit ja se arjen ehdoton helmi – oma rakas. Harmi, että meillä oli kova kiire ajella oman kodin ja arjen kimppuun sunnuntaina, sillä Ateneum olisi tarjoillut herkullisen ja juuri teemaan sopivan näyttelyn. 

Carl Larsson. Meillä on täytynyt olla lastenhuoneessa tai vessassa joku juliste, jossa kesä aamun raikkaus puskee lasi-ikkunoista sisälle vanhaan puutaloon tai jossa merimiesasuiset lapset leikkivät housunpuntit ja lettinauhat hulmuten palloilla omenapuiden reunustamalla pihalla.. En keksi mitään muuta selitystä sille miksi jo kovin kovin varhain olen ollut KOVIN tietoinen Larssonin olemassaolosta tai tarkemminkin hänen töidensä olemassaolosta. Taalainmaalainen taiteilija on maalannut varmasti minuun tunteen ihanasta kodista ja tavallisen arjen täydellisyydestä. Kiitos. 
Kuvia katsellessani haluaisin pakata laukut ja sinkauttaa itseni laivalla Pohjanlahden yli Ruotsiin. Viime syksyn Tukholman matka sytytti minussa sellaisen naapurirakkauden, että pian on päästävä uudelleen. Ehkä loppukesän automatka Taalainmaalle voisi olla ihana. Jäi viimereissulta ostamatta se hevonenkin ;)       

Ateneum
Carl Larssonin taiteilijakoti/museo
Kuvat

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Mekin ollaan haaveiltu matkasta Ruotsiin. Saa nähdä josko sitä ens kesänä pääsis, kun on molemmilla paljon lomaa :)

    VastaaPoista
  2. Ruotsi on aivan aliarvostettu matkakohde! Rakastuin niin Tukholmaan viime reissulla! Ehkä pitääkin tehdä joku reissupostaus :)

    VastaaPoista