5. helmikuuta 2012

Makuusoppi
Makkari. Muutettuamme tähän kaksioon kaksi vuotta sitten kahden yksiön kamat tuntui, että tavaraa pursuaa ovista ja ikkunoista. Edelleen meillä on tavaraa liika ja kaapitkin voisi paremmin organisoida. Tyytyväinen olen kuitenkin siihen, että kaappi kerrallaan turhakin roina poistuu meiltä kierrätykseen. 

Makuuhuoneeseen en ole ehdottomasti suostunut laittamaan tietokonetta. Kyllä läppäri on sinne tarpeen vaatiessa väliaikaisesti avattu, mutta periaatteessa makkari on tietokoneesta rauhoitettua aluetta. Siellä nukutaan ja luetaan. Kirjojen lueskeluun ja lukemiseen sänky on oivallinen paikka, kunhan tyynyjä on riittävästi ja lämmin viltti saatavilla. Verhot ovat Marjatta metsovaaran Venetsia kangasta. Ne ovat Kustavin leirimajan kaapista löydetyt ja vain vähän kesäauringon polttamat. Taloustoimistontäti myi ne minulle viidellä eurolla.. Simo toivoi jo kevääksi jotain vaaleampaa. Mutta nuohan ovat mitä täydellisimmät kevätverhot. Ja kesäverhot. Ja syysverhoista nyt puhumattakaan! Pakko myöntää, että ainoa aika, kun itse kaipaisin jotain muuta ikkunaan, on talven pimein aika. Sillä tuo kangas on todella parhaimmillaan silloin, kun aamuaurinko paistaa sen läpi suoraan sänkyyn. Turha varmasti kertoa mitä Kustavin leirimajan pienen makuusopen ikkunaan oli ripustettu eräänä kesänä.

Kaappeja siivotessa löysin palan ihanaa kangasta. Kangas on peräisin Simon kummityttöjen äidiltä. Reilunkokoinen pala oli jäänyt yli tyttöjen huoneen verhoja tehtäessä ja minä sain sen tyynyjä varten. Mutta miten olinkaan unohtanut koko kankaan. Suloinene! Loistavaa kangasta koristetyynyihin. Toisaalta tässä on muutama muukin ompeluprojekti vielä suorittamatta loppuun.. No, mutta ehkä kuitenkin nostan sen koneen esille. :)


Taulut sängyn yläpuolella on tehty postikorteista ja kaapinperältä löytyneistä kehyksistä. Taiteilijan muita töitä voi käydä katselemassa täältä. Lamput kaatopaikalle joutumiselta pelastettuja yksilöitä. Vähän vinkkuroita molemmat. Nyt teekupin ja (gradu)kirjan kanssa lukuasentoon. Hyvää Runebergin päivää!

2 kommenttia:

  1. Tosi suloinen kangas ja passaa teidän makkariin kuin nakutettu! :)

    VastaaPoista
  2. Vielä ku ehtis tehdä ne päälliset ;)

    VastaaPoista