9. helmikuuta 2012

Ei mikään munaton nainen

Olen keskustellut tänään 15 -vuotiaisen kanssa siitä onko kaikilla esineillä ja hyödykkeillä todella joki arvo ja siitä mitä kukakin on syönyt aamulla, eilen ja viime viikolla…  Päästiin me oppilaiden kanssa lopulta asiaankin, mutta lahjakkaasti yrittivät nuoret vetää tuntia omaan tahtiinsa. Enpä tälläkään kerralla hellittänyt ohjaksista, vaikka pakko myöntää, että tiukkaa teki välillä. Ohjaksista ei hellittänyt myöskään Meryl Streep Rautarouvana! Käytiin Simon kanssa yllärileffassa alkuillasta, ja pakko myöntää, että tämän viikon naislegendat ovat olleet kyllä uskomattoman kovia pakkauksia. Maanantaina Marilyn ja tänään Thatcher. Olen ollut kovin viehtynyt Streepin näyttelijäsuorituksiin ennenkin (The Hours, Doubt, Paholainen pukeutuu Pradaan, Minun Afrikkani,…), mutta nyt löytyi kyllä ehdottomasti vakuuttavin veto pitkään aikaan. Uskomaton muuntautumiskyky! Jos suosittelin jo maanantain pätkää ja Marilynia, niin toden totta suosittelen myös tätä. Rautarouva oli lisäksi oivallinen ajankuvaus! 

Muuten on ollut melko leppoinen päivä: aamulla vähän juoksemista edestakaisin koulun ja koulun väliä, iltapäivällä mukava kahvihetki vanhan kaverin kanssa, illalla leffa ja luomupiirin pakettien haku. Kuvittelin, että olisin tehnyt hepreaa illan, mutta tässäpäs tämä taisikin tämä ilta hurahtaa. 

Olemme nyt toistamiseen tilanneet Simon kanssa paikallisen luomupiirin kautta tuotteita lähitilojen tuottajilta. Perunaa, porkkanaa, erilaisia sipuleita, hunajaa ja kanamunia oli tänään listalla. Jauhoja ei tilannut nyt, kun entisiä oli vielä jäljellä. Olimme tyystin unohtaneet tilauksen hakeminen, mutta onneksi mukavat jakajat soittivat muistutuspuhelun. 

Tavara on ollut tosi hyvää ja koko palveluun olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Tuottajan ja ostajan välistä tippuu tyystin yksi iso toimija, vähittäiskauppa, pois, jolloin myös tuotteiden hinnat pysyvät järkevinä. Mukava ja helppo tapa tukea paikallisia viljelijöitä! 

Noista kananmunista voisin tehdä aivan oman postauksen jonain päivänä – ovat ihania!


kuvat:
http://thecognitivedissonance.com/?p=1896
http://cinemaandpopcorn.blogspot.com/2011/08/academy-awards-2012-best-leading.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti