6. heinäkuuta 2013

Kolme viikkoaPoika täyttää tänään kolme viikkoa. Ihan käsittämätöntä. Minusta tuntuu, että meillä ei ole enää mitään vauvaa vaan ponteva nuorimies äkisemässä omassa sängyssään. 

Neuvolakorttiin kirjattiin torstaina, että hän on ”virkeä, suloinen lapsi”. Kehuja saivat myös vanhemmat ja äidin rintamaito. Meinaan tärähti vaakaan siihen tahtiin uutta lukemaa, että pyöriteltiin koko porukka silmiä. Jo terveydenhoitajan kotikäynnillä reilu viikko sitten poika oli kasvanut todella reippaasti ja nyt pyörähti vaaka näyttämään lukemaa 4930g. Syntymäpainoon lisäystä on tullut yli 800g. Potin räjäytti lopulta herra pituuskasvullaan. Kahta milliä vaille kuusi senttiä. Terveydenhoitaja totesi, että tämä ei voi olla mahdollista. Yritin häntä lohduttaa, että kätilö salissa sanoi, ettei tainnut saada poikaa venytettyä ihan koko komeuteensa ja lähtötulokseksi merkittiin tuolloin 51cm. 

Olenkin nyt vähän hämmennyksen vallassa viikkaillut pois pieneksi käyneitä vaatteita. Kerran ja kahdesti pidettyjä bodeja on monia lähtenyt säilöön. Poika on kasvanut ihan valtavasti ja hoitopöydällä se aina jotenkin konkretisoituu. Tässä vaiheessa olen erityisen onnellinen siitä, että suuri osa vaatteista on kierrossa ollutta tavaraa. Huomenna lähdetään kirppareille metsästämään täydennyksiä kaappeihin. 

Ihanaa viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Poika tulee isoisäänsä. Myös minulle vaatteet jäävät alinomaan pieneksi.

  Hieno paita !

  Sama upea vihreän sävy, kuin isoisän ylioppilaspuvussa.

  Kaikkein terävintä on kuitenkin tuo katse. Se katseen perusteella voi ennustaa, että tämä kaveri tulee tarkkailemaan ympäristöään kriittisesti ja kommentoimaan kaikkea näkemäänsä.

  Isoisä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että juhlapukusi ei ole enää tallessa. Se olisi ollut varmasti pojan mieleen muutaman vuoden päästä ;) Ja mitä kriittisyyteen ja kommentointiin tulee, niin sitä harjoitetaan jo ahkerasti! Terkkuja mummolaan!

   Poista
 2. Onneksi sukissa näyttäis sentään vielä olevan kasvunvaraa :) Mä ihmettelen aina vauvojen kykyä nukkua pää 90 astetta kääntyneenä - ei onnistu enää aikuiselta o.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti menetämme kasvaessamme myös kyvyn nukkua 90% vuorokaudesta :D

   Poista
  2. Ihania kuvia <3 Onpa poika todella kasvanut! Minkä kokoiset vaatteet teillä jäi nyt pieneksi? Kysyn, koska meille on kertynyt 15 kpl 56-senttistä bodya.. Arvelen että riittävät ensialkuun :D

   Mape

   Poista
 3. Kirjoitin jo pitkästi kerran vastausta, mutta johonkin se sitten katosi.. Eli meillä meni 50 senttiset päälle laitoksella, mutta niitä olikin ehkä yksi tai kaksi, joten ei hirveästi harmittanut. 56 senttisiä ollaan ehditty pitää kerran tai kahdesti päällä. Moni body jää pieneksi haaroista kestovaippojen takia, ja olenkin harkinnut lisäpalojen hommaamista. Niiden kanssa vaan tahtoo olla neppariongelmaa, että pitäis sattua sit just oikee napitus, että toimis.. Housut menee 60 senttisissä vielä hyvin, mut bodeja saa noissakin mitoissa jo vähän valikoida, että mahtuu hyvin päälle. Eilen oli jo eka 68 päällä :D Meillä siis poika on vaan niin pitkä, että pieneksi jää vauhdilla. Tosin tiedän monia perheitä, joissa 56 on oikeasti ehditty jopa käyttää. Riippuu niin vauvasta! Viisitoista kappaletta riittää kyllä ihan varmasti!! :D Ja hei, Pohjanmaalta tuli tänään kortti. Ihanat teidän porukat!

  VastaaPoista