20. heinäkuuta 2013

MustikassaMetsässä on ihana olla ilman mitään suurempaa tarkoitustakaan. Tähän aikaan vuodesta rentoutuneen mielen, ladattujen akkujen ja raikkaan ilman lisäksi saa kotiin kuljettaa vielä litroittain herkkuja. Mättäällä kyykkiessäni totesin Simolle, että täällä me vaan poimitaan luvan kanssa rahanarvoisia herkkuja ämpäreihin – hullua. 

Marjareissu on parasta aloittaa kahvittelulla. Ei pääse verensokerit laskemaan heti ja marjasilmä hioutuu kunnon terään. Tietenkin eväitä pitää syödä myös marjastuksen lomassa ja etenkin ennen kotiin lähtöä palkinnoksi hienosta suorituksesta. I <3 eväät.

Me valittiin ensimmäiseksi koko perheen marjametsäksi helppokulkuinen paikka, jossa pojan pystyi hyvin jättämään vaunuissa polulle, kun varsinaiset poimijat könysivät mättäillä. Ihan mustanaan ei metsä täällä marjaa ollut, mutta sen verran saatiin kuitenkin, että voitiin hyvillä mielin illalla soittaa tuoreelle mummulle pojan käyneen ensi kertaa marjassa. Monta somaa mustikkapurkkia odottaa nyt pakasteessa talven syöjiä.
Ja koska metsässä ja marjassa on niin mukavaa, täytyy sinne päästä pian uudelleen – uusien eväiden kanssa. ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti