10. heinäkuuta 2013

JääkaffetTänään mittari näyttää vain 20 astetta. Kamalan kolea keli. Käytiin pojan kanssa lounaalla ja kahvilla yhdessä uuden ystävän kanssa. Onneksi kahvi oli kuumaa ja pulla hyvää. Seuraavaan helleaaltoon voi muuten varustautua vaikka tällaisella juomalla. Ohje saatiin eräiltä kahvivierailta. Ja voin taata, että toimii sateisenakin päivänä, jos juoman nauttii sisällä lämpimässä :)

Kylmäkahvijuoma


Tee kannuun/pressokeittimeen kahvijuoman pohja. Kylmää vettä ja kahvinpuruja sopivassa suhteessa. Me teimme pohjasta aavistuksen tujakamman kuin peruskahvista. Jos teet juoman kannuun, peitä kannu kannella tai kelmulla. Ja sitten vain juoma kylmään. 12 tuntia jääkaapissa riitti hyvin. 

Siivilöi porot pois juomasta. Me kippasimme kannuun tehdyn juomapohjan pressokeittimeen ja pääsimme poroista eroon näin (fiksumpi olisi jo alun alkaenkin tehnyt juoman pressopannuun valmiiksi), mutta siivilöinti suodatinpussia/siivilää käyttäen kuulemma onnistuu aivan mainiosti. Ja sitten vain juomaa sekoittamaan!

Lasin pohjalle sokeria, kahvia sopivasti päälle ja maitoa perään. Juoman kruunaa jääpalat ja sivutarjoilu. Suklaiset digestivekeksit on pop. Pohdittiin Simon kanssa, että juomapohjaa voisi maustaa hyvin chilillä, kanelilla tai vaniljasokerilla. Maustekahvit toimivat myös varmasti. Eikun nautiskelemaan!

Tänään on muuten eräs tietty heinäkuun päivä. Viimevuotisista kahveista lisää täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti