12. heinäkuuta 2013

Kaikenlaista katseltavaa = viikonlopun leffavinkitViimeisinä viikkoina ei olla ehditty kovastikaan lukea kirjoja tai istua koneella. Muutaman elokuvan olemme kuitenkin onnistuneet katsomaan. Onneksi lähes jokainen näistä on ollut myös suosittelemisen arvoinen. Seuraavaa kolmea elokuvaa tarkastelemalla saa myös jotain kuvaa elokuvamaustani. Olen lähes kaikkiruokainen, mutta minut sytyttää AINA johdonmukaisesti etenevä, hyvin leikattu ja kuvattu elokuva, jossa on aitoja henkilöhahmoja ja mielenkiintoinen kerronta. Ja tällaisen elävänkuvanhan voi löytää melkein miltä vuokraamon hyllyltä vain! 

MILK (2008)

Jos iltasi kaipaa jotain laadukasta katsottavaa, suosittelen elokuvaa Milk. Katsoimme sitä Simon kanssa illalla ennen kuin pojan synnytykseen tuli lähtö ja toisen puolen kotiuduttuamme sairaalasta. Elokuva ei kerro äidinmaidon nousuhuumasta eikä maitomiehistä, vaan erään Harvey Milkin elämästä. Elokuvalla on pohja todellisuudessa: nämä henkilöt ja heidän taistelunsa on aitoa. Toisaalta, elokuva muistuttaa siitä, että maailmassa käytävät taistelut elämästä ja elämisen oikeudesta eivät ole loppuneet. Mieleeni palaa toinen erittäin hyvä ja puhutteleva elokuva Hotelli Ruanda. Milk on katsomisen arvoinen jo Sean Pennin vuoksi!

KREIVITÄR (2009)

Muistatko elokuvan Rakkautta ennen aamua? Voi pojat! Julia Delpy on paljon muutakin kuin vain öisen Wienin kaduilla kuljeskeleva vastarakastunut Celine. Nainen on ohjannut, tehnyt musiikin ja näyttelee pääosaa elokuvassa Kreivitär. Elokuva on Delpyn toinen ohjaus. Elokuvaa on erittäin vaikeaa luonnehtia oikein. Se on karmiva, ahdistava ja samalla käsittämättömän kaunis – kiitos Delpyn. Siinä kuvataan rakkauden tuskista kärsivää kreivitärtä, joka ajautuu epätoivoisiin tekoihin saadakseen haluamansa. Jonkinlaista todellisuuspohjaa elokuvalla on tai ainakin vahva legenda elää tämän unkarilaisen kreivitär Erzsébet Báthoryn ympärillä. 

X-MEN: FIST CLASS (2011) 

Viimeisen elokuvan kohdalla olen jo aivan kuumilla hiilillä. Katsoimme eilen tämän toimintaseikkailun, vai miksi näitä sanotaan? Aika harvoin valikoimme mitään tällaista, mutta iltaitkujen väliin tämä sopivan ”kepeä” pätkä tuntui sopivan. Oi että! Mistä näitä saa lisää? Simo sanoi, että ei mistään. Muut X-men sarjan elokuvat ovat kuulemma aivan roskaa verrattuna tähän. Miten mielenkiintoisesti kehittyvät henkilöhahmot ja juuri sopivasti toimintaa. Mun täytyy kaiketi käydä kirjastosta hakemassa muutama sarjis… 

Kaupunki on jo aika rokrok. Me ihmetellään menoa turvallisesti omalta parvekkeelta. Ehkä huomenna käväistään hulinassakin. Ihanaa viikonloppua!

3 kommenttia:

 1. Mutta miksi, oi miksi, niissä elokuvissa ei ole merkintää: "Tämä on johdonmukaisesti etenevä, hyvin leikattu ja kuvattu elokuva, jossa on aitoja henkilöhahmoja ja mielenkiintoinen kerronta"?!! Hairahduin tälläkin viikolla lainaamaan kirjastosta hyvälta vaikuttavan kotelon, jonka sisältö osoittautui jo puolessa tunnissa niin pettymykseksi, että kesken jäi. Joten "Kourallinen tomua" voi ongelmitta jäädä hyllyyn, jos siihen, joskus törmäät ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa vinkistä! Pitäiskö alkaa kerätä myös näitä "jätä hyllyyn" -leffoja johonkin rekisteriin? ;) Ystävän tekona voit aina pistää viestiä, kun bongaat näitä. Antoisia leffahetkiä sinne!

   Poista
  2. Joo, eikö tää oo ihan reilu jako, että sä bongailet hyvät leffat ja mä hyllyyn jätettävät.. ;D

   Poista