4. heinäkuuta 2013

Huomasin.En voi uskoa, että nyt on jo heinäkuu! Kesäkuussa päivityksiä ruhtinaalliset yhdeksän kappaletta. No, loppuraskaus, vauva ja rintatulehdus selittävät paljon, mutta siitä huolimatta tämä kesä on kohta puolessa ja minä en ole päässyt vielä puusta pitkälle.

Pojan kanssa päivät jo sujuvat. Lounaalle olen uskaltanut jo vaunutella itsekseni muutaman kerran ja kaupungilla seikkailu meiltä sujuu ilman ongelmia. Ensimmäiset julkisesti tehdyt ruokinnat on jo hoidettu ja vaipatkin vaihdettu lennossa. Moni ennakkoon jännittävältä tuntunut asia sujuukin helposti, kun taas asioita joiden haasteellisuutta en osannut odottaa on ilmaantunut iso liuta: roskapusseja ei voikaan kipaista viemään vaan tämäkin asia on suunniteltava päivän ohjelmaan sopivaksi, omat tissit ja niiden mutustelu tuntuvat hallitsevan koko perheen elämää siitä huolimatta, että ruokailun voi hoitaa lähes missä ja milloin vain, ruokaostokset & lastenvaunut = mahdoton yhtälö, lämmin ruoka vanhempien lautasella houkuttelee nälkäisen vauvan heräämään syvimmästäkin unesta,… 

Erityisesti otetaan ilolla vastaan vinkkejä ruokakaupassa käyviltä yksinäisiltä vaunuilijoilta: maitopurkki ja ruisleippäpaketti kulkevat vielä vaunujen päällä, mutta mihin ne ”viikon” ruokaostokset kerätään kaupassa? Kori + vaunut on minusta hankala ja kärryt + vaunut hulluutta. Yritin jo käyttää vaunujen tavaratilaa hyödyksi, mutta päätin luopua tästäkin palattuani kauppaan maksamaan ”alalokeroon” unohtamaani kokonaista melonia ja pussillista jäätelötuutteja.. No, harjoitus tekee tässäkin mestarin ja onneksi kohta liinankin kanssa pärjätään niin hyvin, että kauppaan pääsee kahden vapaan käden kanssa. 

Mutta kahvihetki parvekkeella ja lakutuutti ovat parhautta myös heinäkuussa. Harmi, että Ingman on mennyt muuttamaan lakutuutin koostumusta. Sitruunainen vaniljajäätelö oli enemmän minun makuuni. Onneksi sitä saa litran pakkauksessa. Ja onneksi ensimmäisten viikkojen tissi/kakka-taulukko on jo heivattu mäkeen. Kuvassa todiste Simon nerokkaasta kuvitetusta taulukosta :D   

8 kommenttia:

 1. Ihana Sanna ! Kunhan ymmärsimme taulukon symbolit, se herätti naurut täällä meidän sohvallakin. Haleja teille kaikille kolmelle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa tietää, että ollaan siellä teidänkin sohvalla vähän kuin menossa mukana! Kunpa nähtäisiin ihan oikeastikin tässä joskus. Pojilta terveisiä :)

   Poista
 2. Emmää kest. Mikä taulukko. :D Kaupassakäyntiin ei ole muuta vinkkiä kuin se, että käy siellä sit vaan tarpeeksi usein. Osta pari tuotetta kerralla ja kun taas kohta se beibi ei nuku muuta kuin kärryttämällä, meet uudelleen. Homma helpottuu ehkä puolen vuoden päästä kun sen saa etäisesti istumista muistuttavaan asentoon. Tai kahden tai neljän vuoden päästä. Ehkä joskus kuitenkin. :) Ei teiltä ruoka kumminkaan lopu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä viimeistään sitten, kun kaveri osaa kauppalapun kanssa itse tehdä viikon ostokset. Sen verran käteviä oltiin tänään, että pakattiin koko porukka autoon ja hurautettiin siihen valtavaan vihreään perhemarkettiin. Nyt on pottua! :)

   Poista
 3. Ihana kun päivität! Tää kaipaisi tuoreita kuvia pojusta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa olis useamminkin ehtiä kirjoittaa, mutta pojan nukkuessa on vaan niin paljon mukavampi vaunutella tai tehdä kotitöitä ;) Ehkä tämä tästä nyt jotenkin asettuu, kun arki tulee tutuksi.

   Poista
 4. Kiva lukea kuulumisia! Mulla on sellainen vahvakahvainen kangaskassi/marimekon tilava olkalaukku vaunun työntöaisassa roikkumassa, jota käytän korin sijaan. Terveisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Oli teidän neiti ollut käymässä markkinoilla pappoja naurattamassa ;) Valloittava hymy kuulemma!

   Poista