24. toukokuuta 2012

keksiikeksiiHirveä hässäkkä on ollut päällä taas koko viikon. Yhtä aikaa olen yrittänyt tehdä kouluhommia, olla opena ja pakata. Tuhat rautaa taas tulessa. Käsillä olevista projekteista eräs koskee keksejä. Kaurakeksejä. Aiemmin kerroin jo kyvyttömyydestäni valmistaa niitä täydellisiä kaurakeksejä, jotka ovat samalla toffeisen tahmaisia ja toisaalta mukavan rapeita. Ensimmäisellä kerralla valitsin jostain käsittämättömästä syystä netistä ohjeen, jossa ei (syystä tai toisesta) ollut lainkaan munaa. Niin, aika höttöisiä tuli! :D Tyrnihillon kanssa meni, mutta paljaaltaan syötynä muistutti palanutta mysliä. Toisella kerralla onnistuin mielestäni aika erinomaisesti. Keksien rakenne oli loistava ja makukin aika hyvä. Paistoaika vielä hieman kaipasi säätöä. 

Ja eilen. Ajattelin tehdä nopeasti keksejä viemisiksi, kun lähdettiin ystäville illaksi pakoon asuntonäyttöä. Niin, reseptikirja oli jo pakattuna ja se toimiva ohje siellä jossain seassa. Ajattelin, että netistähän niitä ohjeita löytyy ja istahdin koneelle. En tiedä oliko vika minussa vai ohjeessa, mutta kekseistä tuli jälleen mielestäni erikoisia. Toki uudella tavalla tällä kertaa, jotta en vain missään nimessä pääse selville ongelman alkuperästä. Keksit kohosivat ja paistuivatkin ihan hyvin, mutta lopputulos oli … raaka. Voiko kaurakeksi jäädä sisältä ra’aksi? Voi. Simo söi kyllä keksejä innolla, mutta minä en nyt tulokseen ollut tyytyväinen. Ulkomuoto ok, mutta jotain vikaa tässä on. Laitoin vahingossa desin liikaa ryynejä, vai mitä? 

Hei, millä ohjeella sinä teet keksisi ja miten saat niistä juuri niitä täydellisiä? Ja koska olen syönyt viime aikoina niiiiin paljon enemmän ja vähemmän onnistuneita kaurakeksejä, kelpaavat myös muiden keksien ohjeet ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti