Hirveä hässäkkä on ollut päällä taas koko viikon. Yhtä aikaa
olen yrittänyt tehdä kouluhommia, olla opena ja pakata. Tuhat rautaa taas
tulessa. Käsillä olevista projekteista eräs koskee keksejä. Kaurakeksejä.
Aiemmin kerroin jo kyvyttömyydestäni valmistaa niitä täydellisiä kaurakeksejä,
jotka ovat samalla toffeisen tahmaisia ja toisaalta mukavan rapeita.
Ensimmäisellä kerralla valitsin jostain käsittämättömästä syystä netistä
ohjeen, jossa ei (syystä tai toisesta) ollut lainkaan munaa. Niin, aika
höttöisiä tuli! :D Tyrnihillon kanssa meni, mutta paljaaltaan syötynä muistutti
palanutta mysliä. Toisella kerralla onnistuin mielestäni aika erinomaisesti.
Keksien rakenne oli loistava ja makukin aika hyvä. Paistoaika vielä hieman kaipasi
säätöä.
Ja eilen. Ajattelin tehdä nopeasti keksejä viemisiksi, kun
lähdettiin ystäville illaksi pakoon asuntonäyttöä. Niin, reseptikirja oli jo
pakattuna ja se toimiva ohje siellä jossain seassa. Ajattelin, että netistähän
niitä ohjeita löytyy ja istahdin koneelle. En tiedä oliko vika minussa vai
ohjeessa, mutta kekseistä tuli jälleen mielestäni erikoisia. Toki uudella
tavalla tällä kertaa, jotta en vain missään nimessä pääse selville ongelman
alkuperästä. Keksit kohosivat ja paistuivatkin ihan hyvin, mutta lopputulos oli
… raaka. Voiko kaurakeksi jäädä sisältä ra’aksi? Voi. Simo söi kyllä keksejä
innolla, mutta minä en nyt tulokseen ollut tyytyväinen. Ulkomuoto ok, mutta
jotain vikaa tässä on. Laitoin vahingossa desin liikaa ryynejä, vai mitä?
Hei,
millä ohjeella sinä teet keksisi ja miten saat niistä juuri niitä täydellisiä?
Ja koska olen syönyt viime aikoina niiiiin paljon enemmän ja vähemmän
onnistuneita kaurakeksejä, kelpaavat myös muiden keksien ohjeet ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti