18. marraskuuta 2011

Aarresaaret

Meille on luvattu lisää lunta ja pakkastakin jossain vaiheessa. Itseäni kiduttaakseni selailin loputkin Kreikan kuvat ja ajattelin koota muutamia kesämuistoja myös saarikierrokseltamme.

Koko loma oli yksi ihana suunnittelematon sattumien sarja. Ateena oli omalla tavallaan ihastuttava kaupunki, mutta erityisesti kaipaan takaisin näille pienille saarille. Kun olen eläkkeellä, ostan aasin, pienen torpan Sikinokselta sekä pelkät menoliput meille kahdelle. Tuolla saarella on kaksi kauppaa, koulu, kirkko, suljettu luostari, kahvila, ravintola ja virasto. Yksi tie kulkee alhaalta satamasta ylös kahteen kylään, jotka harjaantumattoman turistin silmään näyttävät kovasti yhdeltä pieneltä keolta pikkuisia kalkittuja taloja. Kaikki on pientä ja kaunista. Postikin löytää siellä perille ilman osoitteita.

Kuvissa tunnelmia sekä Parokselta, Antiparokselta että Sikinokselta.

Vuokrapyörällä matkassa
Vierailulla ihastuttavassa luostarissa. Luostarin ainoa munkki vain sattui olemaan juuri lomamatkalla Rodoksella. Saatiin kuitenkin taloudenhoitajilta luostarin museosta kertova opas sekä sitruuna luostarin omasta sitruunapuusta.
Ekatontapiliani-kirkolla
Antiparos
Iltarusko Nausan satamakaupungissa
Nausa <3
Sikinos
Sikonoksen kaksi kylää ja ylhäällä kohoava vanha luostari - maailman ihanin paikka

3 kommenttia:

 1. Hienoja maisemia on !!!

  Mutta huonosti metsää....

  Ja jotkut rakennukset on kylläö hirmu vanhoja ja rapistuneita. Meillä ei kyllä 2000 vuotta vanhoja ole.

  Mutta meri on kaunis

  Iskä

  VastaaPoista
 2. Meri on kyllä aina ihmeellisen ihastuttava! Lähdetään purjehtimaan tuonne sitten, kun elämä siellä niin rauhoittuu, että uskalletaan olla suomalaisia jälleen. :)

  VastaaPoista
 3. Niin me tehdään.

  Vuokrataan sieltä vene. Saaresta saareen mennään.
  Monta viikkoa. Syödään oliveja ja tehdään
  kreikaklaista salaattia päivästä toiseen.

  VastaaPoista