17. marraskuuta 2011

τι κανετε?


Näkymä Exarhiasta Akropolis kukkulalle

Kreikankurssin loppukertauksen lähestyessä ajattelin hakea lukumotivaatiota toukokuisen lomamatkamme kuvista. Ennen reissua osasin kreikaksi muutamia hyvin hyödyllisiä sanoja, kuten ”aasi, risti, lautanen, Kristus, ystävä ja äiti”. Näillä ei aivan olutta tilata tai tietä kysytä! Kahden viikon loman jälkeen osasin ilokseni jo nyökytellä ja hymyillä varsin sujuvasti ja lähes oikea-aikaisestikin, sekä tilata kohteliaasti niin kahvia maidolla ja sokerilla kuin teetä. Jälkimmäisen juomisen lopetin kyllä nopeasti tutustuttuani ateenalaisiin pussilajitelmiin. Saatavilla, kun oli enemmän ja vähemmän rautalusikalta maistuvia maku-unelmia. 

Kiitos nykykreikan alkeiskurssin, nyt minä osaan jo laskea sujuvasti sataan, kertoa oman nimeni, puhua perheestäni ja todeta olevani matkalla yliopistoon. Ensi tunnilla juttelemme peseytymisestä. Toivon kurssin jatkuvan vielä keväälläkin, sillä edelleenkään en tiedä kuinka tilaisin olutta tai kysyisin tietä saaren täydellisimmälle rannalle. Toisaalta, voi olla, että saan rauhassa harjoitella fraasin jos toisenkin ennen kuin seuraavan kerran uskallamme noihin maisemiin.

Kahden viikon ensimmäinen viikko vietettiin Ateenassa tutustuen kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Löydettiin maailman paras ruokapaikka autokorjaamon näköisestä liiketilasta, tavattiin sulaton papukaija, tehtiin seikkailumatka Exarhiaan, nähtiin lukuisia mielenosoituksia ja tavattiin ihania kreikkalaisia ihmisiä! Tässä kuvasatoa Ateenasta!


Tutut tapaavat toisiaan Syntagmalla

Parthenon

Erekhtheion ja puuttuva nainen

Dionysoksen teatteri

Matkalla kohti edessä häämöttävää Areiopagia
Eksyttiin maailman ihanimpaan intialaiseen!

1 kommentti: