25. marraskuuta 2011

Iltaa


Kello on jo valtavasti ja minä vielä hereillä. Näin käy aina silloin, kun Simo ei ole kotona. Kukaan ei ole vahtimassa moneltako menen nukkumaan. ;)

Olen istunut koko illan sisällä ja olo on vähän tokkurainen. Saattaa tosin johtua liuottimistakin, sillä tänään piiiitkä tauon jälkeen kaivoin maalaustelineen ja pensselit esille. Monta tuntia vierähti säätäessä värien kanssa ja tuherrellessa jotain kankaalle. Pitäisi useammin maalata. Alkaa olla taidot kovasti ruosteessa.

 Nyt on koko asunto tuuletettu ja glögi (veljen suosituksesta se Marlinin vaalea vaniljaglögi) kattilassa. Kohta vedän kyllä yöpuvun päälle ja vetäydyn peittoihin. Iltalukemisena minulla on tällä hetkellä kaksi hieman erityylistä kirjaa. Ihanan Heidin kirjoittama Kylmän sodan agentti sekä Sara Gruenin Vettä elefanteille. Lauri Solehmaisen elämäntarina on kovin jännittävä ja minä herkkänä ihmisenä itkeä tirautan muutaman sivun välein, joten olen katsonut parhaaksi pitää kakkoskirjaa näin iltavuorossa. Vettä elefanteille on ollut pettymys. Odotin kirjalta paljon enemmän kaiken hehkutuksen jälkeen, mutta kahden ja puolen sadan sivun kohdilla on tunnelma vielä vähän vaisu. Tilanteita olisi ollut kirjoittajalla viljalta vetää minut mukaansa, mutta kovin huonosti niihin on tartuttu. Elefantti Rosie on tosin ehdoton suosikkini, joten lataan paljon tämän kärsällisen varaan!

Heidin kaukopartioromaania saa Suomalaisesta – käytiin tarkistamassa tänään – sekä ainakin nettikirjakaupoista! Suosittelen ehdottomasti! Loistava kirja joulupukin konttiinkin ;)

Hyvää yötä!

2 kommenttia:

  1. Aika hieno maalaus....Siinä jotenkin näkyy tuo yksinäinen perjantai-ilta ja sen tunnelmat.

    Ruotsalaisen kirjaa on kuulemma joku tilannut jo paikalliseen kirjakauppaankin. Tuon kirjan kansikuvakin on surumielinen ja vähän tunteisiin vetoava. Kaukopartio-kirja on minullakin lukupöydällä. Haikea tunne ja välillä jopa tippa tulee linssiin kun Laurin elämää lukee.

    Solehmainen on ollut ainutlaatuinen mies. Kirjoittaja on oivallisesti saanut hänen hahmonsa elämään.

    VastaaPoista
  2. Tellervonpoika nyt kovin kohteliaasti kehuu kuvaa. Se on vain tämän harrastelijataiteilijan väripaletti. Ehkä pitäisi alkaa kehystelemään näitä varsinaisten töiden sijasta… ovat kovasti saaneet kehuja :D Solehmaisen kanssa me edetään hiljokseen käsikynkkää. Sen sirkuskirjan sainkin jo loppuun. Jälkikirjoitus taisi olla mielenkiintoisin osa teosta.. Se on rankkaa, kun on tämä loppuunlukemistauti.

    VastaaPoista