5. marraskuuta 2011

Mereltä tuulee

Koulussa ja töissä on ollut kiirettä. Tuntuu, että päivät täyttyvät ääriään myöten hoidettavista asioista, tuntien valmistelusta ja kaiken alleen painavasta pimeydestä. Tuntuu ihmeelliseltä tajuta, että se syksy, jota aina innolla odotan, onkin tänä vuonna kääntänyt kelkkansa ja muuttunut kurjaksi ja kalseaksi. Lomaa ei ole hetkeen tiedossa, joten hoidan itseäni kupilla kuumaa mausteista teetä ja vanhoilla lomakuvilla.
Syyslomalla ehdimme kierrellä sukulaisissa ja viettää paljon laatuaikaa läheisten kanssa. Tässä muutamia kuvia ihanasta vanhasta Raumasta. 
Rauman vanha kivikirkko on rakennettu jo 1400-luvun lopulla. Fransiskaaniluostarin pääkirkoksi rakennettu kirkko on hieno muisto keskiaikaisesta elämästä ja rakennusperinteestä. Kirkon korkea torni rakennettiin 1800-luvun alussa lähes kaksi sataa vuotta aiemmin palaneen toisen raumalaiskirkon, Pyhän Kolminaisuuden kirkon, kivistä. Torni on toiminut mm. merenkulkijoiden maamerkkinä.  Kaunis vanha kirkko kätkee sisäänsä paljon historiallisia aarteita.

 

2 kommenttia:

  1. Laitoin tämän blogin nyt omaan sivupalkkiini. Toivottavasti en hätiköinyt?

    VastaaPoista
  2. Tietenkin voit laittaa! :) Tässä on mulla vain jotain ongelmaa tämän näkymän kanssa - kaikki on ihan hiiren kakan kokoista kikaretta. Pitää odottaa tuota tekniikkaihmettä kotiin, että saan päiviteltyä lisää. :)

    VastaaPoista