14. lokakuuta 2013

matkamuistoja
850 kilometriä takana. Ei muuta voi todeta kuin HUH. Poika, joka tähän asti on ollut reipas autossa matkaaja, ilmoitti muutaman kymmenen minuutin automatkan jälkeen lauantaiaamuna, että matkanteko saisi nyt riittää. Me ajateltiin, että tämä on nyt tällaista alun kitinää, ja että homma varmasti palaa tuttuun uomaansa jahka päästään matkassa vauhtiin. No, kaikkien kilometrien jälkeen voimme todeta, että näin ei käynyt. Poika huusi lähes kaiken valveillaoloaikansa ja voin todeta, että sitä oli paljon!! En tiedä minne oli kadonnut se vauva, joka nukkuu heti, kun auto käynnistyy.. 

Ja voi pojat me kokeilimme kaikkea! Vähemmän vaatetta, enemmän vilttiä, viihdykettä, tuttia, tissiä, laulua, uutta vaippaa, radiota, nukuttamista auton ulkopuolella, autossa ja kantokopassa, kantokopan remmien säätämistä, tuttia, tissiä, laulua, …  JATKUVAhuuto oli kohtuullisen piinaavaa pienessä tilassa. Onneksi loman ensimmäisiä päivä ei vietetty vain autossa...

Pysähdyimme matkalla tapaamaan sukulaisia ja tutustumaan uusiin paikkoihin. Jaksotimme ensimmäiset loman päivät niin, että ajomatkoista tulisi kaikille jollain tavalla inhimillisiä ja niin, että poika pääsisi nukkumaan yöunille sänkyyn. Toisaalta nyt jälkikäteen mietin, että ei se yölläkään ajaminen huono ratkaisu olisi ollut ;) 

Matkalla testasimme muuten ensimmäisen kerran Suomessa bed&breakfast –paikkaa. Aika huippua! Aamiaista emme valitettavasti saaneet, koska talon ”kokki” oli reissussa, mutta hyvät unet ja hieno miljöö sisältyivät yön huikeaan kolmen kymmenen euron hintaan. Siis koko kolmikko yöpyi tuolla hinnalla vanhan talon vinttihuoneessa. Ei lainkaan hullumpaa minusta! Näitä paikkoja täytyy alkaa etsiä useamminkin.   

Alkumatkan kohokohta oli kuitenkin ehdottomasti pysähdys omien isovanhempien luo. Karpalosoppaa ja suolasiikaa! Tuo paikka on kyllä jotain aina omaa luokkaansa.. Lintulaudalla tuvan ikkunan takana nähtiin taas pikkulintujen lisäksi mustarastas, oravat, tikka ja varpuspöllökin. Ja kaikki melkein kerralla! Voi kun ei tarvitsisi kiertää puolta Suomea päästäkseen mummulaan <3

Nyt me jatkamme HILJAISTA lomanviettoa ;)

Ainiin, ja jos ihmettelette kasvia autossa, niin se on oliivipuumme! Varmasti ainoa Suomen oliivipuu, joka on kiertänyt puolet maasta talvehtimaan Pohjanmaalle, mutta se mahtaa ollakin sitten ihan toinen tarina… ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti