18. helmikuuta 2013

Se viime viikkoKoko viime viikko oli yhtä vauvaa (ja gradua, mutta kuka nyt siitä jaksaa aina puhua saati lukea). Tästä viikosta on tulossa toisenlainen, enemmän ystäviin painottuva. Onneksi näin, sillä tuntuu, että minun täytyy pitää pieni tauko kaikista vaunuista ja muista..

Alkuviikosta käytiin koko porukka neuvolassa. Olen nyt sitten virallisesti raskaana ja kaikille meillä kolmella sujuu elo oikein hyvin! Nuo käynnit neuvolassa ovat minusta kyllä välillä jotenkin hämmentäviä. Usein tuntuu, että lähden kotiin mukanani enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Kaikkia mittauksia ja käyriä, jotka ovat tehdyt keskiverto kaijalle, on vain vaikeaa suhteuttaa omaan tilanteeseen. Kaikkea tutkitaan tarkasti, mutta lopulta aina todetaan, että jokainen on vähän erilainen odottaja ja kaikki tilanteet ovat erilaisia. Niin, että entäs tämä meidän raskaus, vauva ja tilanne? Onko tämä nyt sitten ok? Pitäisi varmaan luottaa siihen, että kyllä ne sitten sanoo, jos joku on aivan todella vinossa ja rempallaan. 

Neuvolan jälkeen ehdin vielä mukaan Marttojen vauvanruokakurssille. Teema ei ole ihan vielä ajankohtainen meille, mutta ajattelin, että menen mukaan, kun kerran tällaistakin tarjotaan. Suosittelen kyllä kurssia. Muutaman tunnin paketissa oli tiiviisti kaikki tieto vauvanruokien kotivalmistuksesta. Tosi paljon perusinfoa, mutta aina sitä jotain uuttakin mukaan tarttuu. Testailtiin ja maisteltiin monenlaisia juttuja ja mukaan kotiin sai vielä infopaketinkin. Ja hei sain myös tiedon, että Martat järjestävät samaa ilmaista kurssia kaikissa suurimmissa kaupungeissa. 

Meille on kertynyt ihan älyttömästi jo kaikkea neuvolalippua ja lappusta. Kävinkin viikolla hommaamassa vauvalle jo oman kansion. Tai ehkä se on äidin kansio, kun tuntuu, että olen aina vähän hukassa varattavien aikojen ja täytettävien lappujen kanssa. Olen varma, että tämä on jotain raskauden mukanaan tuomaa sekavuutta. 

Loppuviikosta kävin kuuntelemassa kestovaippainfoa ja etsin tietoja vaunumerkeistä ja malleista. Vaunushow uuvutti minut tosiaan jotenkin lopullisesti ja olen onnellinen, että ne ovat nyt pakattuna varastoon odottamaan käyttäjäänsä. Huoh mikä viikko! Onneksi voin syventyä tällä viikolla kirjoittamaan gradua, tapaamaan ystäviä ja fiilistelemään itse vauvaa kaiken tavaran sijasta! 

Kuvissa vilahtelee viime viikon vaatevalintojakin. Kameran edessä on jännää olla ja omien kuvien julkaiseminen on minusta jotenkin vaikeaa. Tässä kuitenkin muutama näyte minusta, asuista ja vatsasta. 
 

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania kuvia. Rohkeesti vaan jatkossakin asukuvia! Täällä kanssaodottaja ihailee sun mielikuvitusta. <3: Laura

    VastaaPoista