5. helmikuuta 2013

Runebergin päiväHei, 


Hyvää Runebergin päivää! 

Käytiin aamulla kysymässä pelon hintaa. Pietarin reissua varten piti saada matkavakuutukset ajantasalle, ja samalla hoidettiin muutenkin vakuutusjuttuja. Uskomatonta kuinka paljon ihmisen täytyy varautua kaikkeen. Tiesittekö miten paljon kaikkea kamalaa tänäänkin voi sattua? Miksei missään puhuta siitä miten monta ihanaa ja turvallista päivää me ehdimme elämässämme viettää! Ei kai vakuutuskaan (nimestään huolimatta) ole tae siitä, että me emme koskaan ikinä joutuisi kohtaamaan elämässämme asioita, jotka ovat kurjia, kamalia tai epäreiluja. 

Ja ihan vain tiedoksi nyt hätäileville porukoille: Siitä huolimatta, että en pidä maailman tavasta ajatella ja pyöriä, elän tänäänkin vakuutettuna. Ei siis huolta. 

Maailma ei kuitenkaan säästä minua kurjuudelta, vaan tarjoilee vakuutetulle naiselle heti tuoreeltaan kasan epäreiluutta – vääränväristä torttupursotetta! Ei ollut valkoista ei. Olen lamaantunut. Onneksi on lämmintä aamulla leivottua ruisleipää ja Saarijärven Paavo. Ei mennyt Paavollakaan elo putkeen. Puolet pettua leivässä ja koettelemukset kuin Jobilla, vaan uskoa ei mies menettänyt. 

Iltapäiväkahville tarkoitettua torttua katsellessa ja ruisleipää mutustaessa elo tasaantuu ja asettuu uomiinsa. Mikä loistava päivä tästäkin tuli!

Ruisleipää kokeilin tehdä aamulla ensi kertaa koko pellinmitan. Toimi loistavasti! Paistamista tuli paljon vähemmän ja leipä jäi aavistuksen pehmeämmäksi.   

2 kommenttia:

  1. Hih, täälläkin viime aikojen aiheena ollut Saarijärven Paavo ja Ruuneperi (sattuneesta syystä). Ilo tutustua näihin suomalaisen kirjallisuuden helmiin ja täyttää oppilaiden lisäksi omia sivistyksen aukkoja. Hyvää Runebergin päivää! T. Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä saan varmaan oman sivistysannokseni jahka Simo pääsee kotiin ;) Työniloa kovasti sinne! Soittellaan :)

      Poista