22. elokuuta 2013

Lahjaksi saatuaMeille on ensi viikonloppuna tiedossa suurta juhlatunnelmaa, kun ystävien pieni neiti viettää kastejuhlaansa. Olen ihan innoissani tulevista päivistä Savossa! Juhlakutsun yhteydessä meille esitettiin myös kehotus jäädä yöksi ystävien luokse. Miten jännittävää – pikku mies ensi kertaa yökylässä ystävättären luona! Toivottavasti meno meillä kuudella pysyy leppoisana eikä pojan rotarokotekaan vaivaisi reissussa..

Juhliin valmistautuessa ja pientä viemistä miettiessä omat ajatukset palaavat vääjäämättä pojan kastejuhlaan. Monet vieraat kyselivät lahjatoiveita etukäteen. Vanhempana on minusta hyvin hankalaa esittää minkäänlaisia erityisiä toiveita tuomisista, vaikka se varmasti järkevää olisikin. Suurinta lahjaa pojallehan ovat kuitenkin yhdessä vietetty aika, iltarukoukset ja läheisyys. 

Juhliva joukko oli halunnut tuoda kuitenkin myös jotain konkreettista käteen sopivaa pienelle miehelle. Toki näistäkin kaikista tuomisista olemme kovasti kiitollisia. Moni tuomisista on päässyt jo käyttöön ja osa on talletettu pikkuisen omaan laatikkoon odottamaan vielä tulevia hetkiä. Ensi viikonlopun juhlavarustusta suunnitellessa ajattelin kuvailla joitain meidän pojan lahjoja, jos vaikka joku kaipaa ideoita pikkuväelle viemisiksi.

Poika sai lahjaksi muun muassa taulun Joutomaan Tutkimusmatkalla kuvasta. Se koristaa jo meillä makuuhuonetta ja päätyy tulevaisuudessa varmasti leikkihuoneeseen, nuoren miehen omaan huoneeseen ja ehkä opiskelijan ensi kotiinkin. Kukaties se killuu vuosien kuluttua taas jonkun pienen pojan sängyn yläpuolella. 

Kaiken kaikkiaan ajattomuus on kova juttu pienten lahjoissa. Ensimmäinen oma rahakokoelma, ensi lautanen ja kaunis valokuva-albumi kestävät aikaa. Ne ovat muistoja juhlapäivästä, mutta myös osa arkisempia hetkiä. Ne säilötään huolella käytön ja tutkimisen jälkeen tärkeiden tavaroiden laatikkoon. Äitiyspakkauksen pahvilaatikko toimittaa meillä nyt tätä erityisten tavaroiden kodin tehtävää. Sieltä löytyvät myös kastejuhlassa käytetty kastemalja, jonka vanhempani hankkivat pojalle lahjaksi. Samaan paikkaan on talletettu myös mummuni tekemä pikkuinen liina, jolla kuivattiin kastejuhlassa pienen pää sekä kastekynttilä. Kastekynttilä kaivellaan esille nimipäivän, kastepäivänä ja syntymäpäivänä. Arkisempina päivinä rukouksen merkkinä voi lahjaksi saadussa pienessä jalassa palaa Lintulan tuohus.

Kirjahyllyyn on kerääntynyt jo pieni lastenkirjaosasto. Minä olen jo pitkään kerännyt omia suosikkejani kirjaston poistomyynneistä ja kirpputoreilta. Nyt pojan synnyttyä on kirjahyllyyn kerätty klassikkosatuja. Lahjaksi poika on saanut muun muassa tällaisia kirjoja. Lasten virsikirjasta löydettiin monia uusia hauskoja lauluja, joita isä ja poika voivat harjoitella yhdessä pianon kanssa. Tuon Anna-Mari Kaskisen runokirjan luin kastepäivän iltana. Se oli osoitettu ehkä enemmän meille vanhemmille kuin pojalle lahjaksi. Itku silmässä luin runoja, söin juustokakun rippeitä ja join iltateetä. Toimii! 

Pehmeät paketit ovat meillä kovasti tarpeeseen, sen olemme tässä viime viikkoina huomanneet. Poika kasvaa ja kasvaa vaan silmissä! Tällaisessa pehmeässä haalarissa mahtaa olla mukava kelliä syksyn kolkutellessa jo ovia. 

Tässä joitain lahjoja joita juhlapäivän jälkeen paketeista paljastui. Muutaman jätin vielä tuonnemmaksi.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti