17. toukokuuta 2013

Leffavinkkejä viikonlopuksiJoskus olisi ihana katsoa koko viikonloppu leffoja. Tai ainakin olisi kiva katsoa leffa viikonlopun jokaisena iltana. Joskus sitä meni USEITA elokuvia viikossa ja monta viikonloppuna, mutta nykyisin me vuokrataan tai lainataan katsottavaa aika harvoin. Tässä muutama helppo hyvänmielen leffa, jos vuokraamossa vaeltelu ei nappaa. Life of Pi – Piin elämä (2012) 

Matkakärpänen on puraissut ja omatoimimatkailu kiinnostaa – katso tämä. Piin elämä jää pyörimään mieleen muutamaksi päiväksi, mutta ei vaivaa. Elämä on kaunis tarina, joka voi johtaa sinut seikkailuun! Erikoistehosteista tämä leffa on saanut oscarin ja senpä vuoksi harmittikin, että kotisohvan sijaan pätkää ei katsottu 3D:nä isolta kankaalta. Sopii opetusmateriaaliksi yläkoululaisille ja lukiolaisille melkein mihin aineeseen vain. Leffaherkuksi ehdotan vadillista hedelmiä ja viereen litratolkulla vettä.   


Intouchables – Koskemattomat (2011)

Pääsiäisenä porukoilla testattiin leffan vuokraamista jonkun laatikon kautta suoraa kotiin. Olin jo pitkään harmitellut, että tämä kehuttu ranskalainen hujahti ohi teattereissa niin, että pelkäsin kokonaan missaavani sen. Onneksi kanssakatsojani suostuivat ehdotukseeni. Ja miten loistava elokuva olikaan kyseessä! Isäni teki lähtöä nukkumaan koko leffan ajan, mutta pääsi irrottautumaan sen otteesta vasta lopputekstien pärähtäessä ruutuun. Elokuvan aikana nauru on herkässä, mutta eivät ne kyyneleetkään kaukana ole. Kevään suosikki! Oma valintani leffaherkuksi olisivat suklaa ja lakut samasta pussista.


We Bought a Zoo – Koti eläintarhassa (2011)

Ei ilman pähkinöitä! Sopii täydellisesti sunnuntai-iltapäivään ja kotisohvalle. Hyvänmielenleffa. Ei mikään tämän vuoden merkkiteos, mutta ihan mielenkiintoinen ja aito. Neiti ”4vuotta kiharoissa” on elokuvan tähti!


Ja vielä viikonlopun extraleffa… tättärärättärärää!
Four Weddings and a Funeral – Neljät häät ja yhdet hautajaiset (1994)

Oma ehdoton suosikkini jo monen vuoden takaa. Iski ihan kympillä taas vuosien jälkeen. Kirjastojen hyllyiltä voi löytää monia ja monenlaisia helmiä :) Sopii hyvin viikon jokaiselle illalle. Suosittelen nauttimaan samalla muutaman lasin jotain poreilevaa ihan vain teemaan sopien. 

Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille! Täällä nautitaan ystävien seurasta taas koko viikonloppua. Onnekkaat me! :)

kuvat 1, 2, 3, 4.

7 kommenttia:

 1. Meillä lähti isäntä juuri hakemaan tuota Koskemattomia. Sitä on kyllä monien kuullut kehuvan! Piin elämä oli tosi kaunis visuaalisesti, ja tarinakin kiehtova. Hieman ehkä minun makuuni liian ideologinen, melko selkeää "kaikki uskonnot ovat samaa uskontoa" -paasausta tuli loppuvaiheessa :) Kysymyksiä tosiaan jäi hyvällä tavalla pyörimään päähän - mikä oli mielikuvituksen tuotosta ja mikä totuus matkasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja oli pakko vielä tulla kommentoimaan, että tuo Koskemattomat oli kyllä aivan ihana! Kyyneleet tuli silmään lopussa. Rakastan onnellisia loppuja!

   Poista
  2. Eikö ollutkin ihan mahtava tuo Koskemattomat! Jotenkin siinä oli ihan kaikkea mitä elokuvista haen. Ja tännekin päin voi muuten heitellä hyviä leffavinkkejä ;)

   Poista
 2. Koskemattomista en ole päässyt henkisesti vieläkään irti.
  Kuvat vilisevät viikottain silmissäni.

  Jos minä joudun joskus pyörätuoliin,
  haluan itselleni tuollaisen hoitajan.

  Muistakaa se

  Isä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti meidän ei koskaan tarvitse lähteä metsästämään sulle tuollaista juuri täydellistä hoitajaa, mutta lupaan tehdä sen kyllä, jos tarvis vaatii! Kai ranskan kurssit on jo aloitettu? Ei tuon tason kärrääjää mahda länsirannikolta ihan löytää.. ;) Halauksia sinne!

   Poista