14. toukokuuta 2013

Kiitollisin mielinSöin eilen rinnatusten kolmevuotiaan neidin kanssa. Juteltiin pupuista, kissoista ja koirista, ja äidin kanssa myös vähän synnyttämisestä ja elämästä lapsen kanssa. Lähtiessä suupielet olivat jäätelöstä tahmeat ja auton takakontti täynnä tavaraa. Vauvan tavaraa. 

Olen ihmeissäni. Sama tilanne on toistunut hieman eritavoin lukuisia kertoja viimeisen puolen vuoden aikana. Ystävät ovat antaneet, kantaneet, lähettäneet, lainanneet ja lahjoittaneet meille valtavat määrät erinäistä tavaraa, johon lapsi- tai vauva-sanoja voi huoletta liimailla eteen ja taakse. Olemme hämmentyneitä, kiitollisia ja huolestuneita. Miten tämän avun voisi oikein korvata ihmisille? 

Meillä kulutetaan (ruokaa ja palveluita lukuun ottamatta) aika vähän. Uskaltaisin sanoa, että keskivertoa vähemmän. Kierrätetyt vauvakamat, kirpparilöydöt ja tori.fi -sivuston aarteet kelpaavat siis meille mainiosti! Niissä on mukana aina vähän tarinaa ja sattuman mukava mahdollisuus. Uutena meille on tähän mennessä ostettu vain se taiteltava kylpyamme, mutta muuten olemme saaneet ja ostaneet käytettynä hoitotavaraa, vaippoja ja vaatteita. Monella kapistuksella ja vempeleellä käyttöikä on kovin lyhyt, joten täysin uudenveroista tavaraa kiertää vauvalta toiselle varsin nopsasti. Näin myös meidän lähipiirissä.


Kaiken tavaran edessä olen jopa hieman hämilläni: Mihin tätä kaikkea oikein tarvitsee? Milloin näitä ehditään testaamaan? Olemme siis saaneet jopa sellaisia apupelejä, joita ilman olisimme ehkä tarponeet eteenpäin, ellei niitä nyt olisi sattunut jonkun kahvittelureissun jälkeen löytymään auton takakontista. Kun asunnossa on jo turvakaukalot, yhdistelmävaunut, sängyt ja ammeet, herää kysymys mitä vielä puuttuu?

Lista hoidettavista/hankittavista asioista on onneksi aika lyhyt. Vielä pitäisi ehtiä muutama juttu hankkia ja hoitaa, mutta toisaalta, ehtiihän sitä vielä. Ja ehtii vielä jopa synnytyksen jälkeenkin. Kukaan lapsi ei ole kuulemma kuollut siihen, että vaunujen sadesuoja ei olisi ollut valmiiksi asennettuna silloin, kun nappulaa kannetaan kynnyksen yli. Kuulemma ne imetysliivit kannattaisi kuitenkin hankkia JO ennen h-hetkeä, ettei isän tarvitse lähteä kaupoille… 

Eli siis sadesuoja ja imetysliivit vielä uupuvat, mutta mitä muuta? Joku pyykkikeskusratkaisu pitäisi ainakin vielä kehittää vaippapyykille, jokunen oma pyyhe vauvalle on hankintalistalle ja ehkä joku vaatekertakin vielä. Tosin ensi viikolla olen menossa käymään taas kahvilla eräässäkin kodissa, josta ilmeisesti joku nyssäkkä alle 80senttistä vaatetta lähtee matkaan.. Apteekissa pitää käydä, vaikka en ihan vielä ole varma, että mitä sieltä täytyy hankkia. Talkkia ehkä. Ja vauvakirjakin olisi listassa. Ja niitä liivisuojuksia ajattelin kuulkaas ihan tilata netistä - uutena! :) 

Näiden huimien hankintojen lisäksi meillä on kyllä myös se lista, jonka otsikkona on HOIDA/SÄÄDÄ/TEE. Siitä vaikka joku kerta sitten ihan erikseen… ;)     

2 kommenttia:

  1. Hihih just olin tulossa tekemään ihan vastaavanlaista postausta. Uskomatonta, miten avuliaita ja pyytettömiä ihmiset ovat olleet lahjoituksissaan. Joskus näin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Kyllä hyvä kiertää vielä jossain :) Olen ollut ihan intona muuten, kun olet nyt ehtinyt useammin kirjoitella kuulumisia ja muutakin blogiin. Niin kiva seurata teidän puuhailuja!

      Poista