7. toukokuuta 2013

AmmeKotimme 61m2 on käytetty minusta varsin loistavasti hyödyksi. Eteisettömyyteen on tottunut eikä ainakaan meillä kaivata pitkiä pimeitä käytäviä viemään hukkaneliöitä ja keräämään reunoilleen hajanaisten huonekalujen kokoelmaa. Vajaan vuoden asumisen jälkeen muutoksia kaipaisin vain keittiöön (lisää laskutilaa ja toimivammat kaapistot) ja pesutiloihin. 

Kylpyhuoneessa on kyllä tilaa, mutta.. Säilytysjärjestelmät ovat vielä, osaksi omasta viitseliäisyydestä johtuen, rempallaan. Pyykit kyllä saadaan kaappiin piiloon, mutta muuten päivittäin käytetyt purkit ja putelit tuntuvat seilaavan edestakaisin. Meillä olisi suunnitelmissa kehittää pyykkikaapista vauvanhoitopisteen materiaali ja huoltovälineiden varikko, jolloin pyykkikorit siirtyisivät lattiatasoon ja hups – taas ollaan uusien tilaongelmien kanssa napit vastatusten. 

Yksi pesuhuone-elämää helpottava keksintö onneksi on jo löydetty! Bongasin netistä juttua Stokken taiteltavasta lasten pesuammeesta ja innostuin heti. Mihin ihmeeseen meillä olisi mahtunutkaan sellainen suuri muovikaukalo? Netistä tilattuna taiteltava amme oli vähän kalliimpi kuin perusmalli Prismasta ostettuna, mutta ne kaksikymppiä sijoitetaan meillä ainakin mielellään näihin logistisiin ominaisuuksiin. Pesupaikka kulkee kätevästi myöhemmin mukana omalle saunavuorolle ja muuten se voikin odotella pulikointihetkiä nätisti pikkupakettina vaikka siinä tulevassa vauvanhoitokeskuksen kaapissa.

Tulppa pitää, laidat ovat jämäkät ja liukumattoman pohjan ansiosta amme ei seilaa pitkin pesuhuonetta. Havainnot tosin tehty vielä ilman kylpijää ;) Meillä on tällä viikolla muuten puuhattu paljon vauvajuttuja. Ajattelin laittaa niistä jotain tänne blogiinkin. Vähän tässä on alkanut huoletta, että miten te mahdatte jaksa näitä maha juttuja käydä lukemassa    

.. Kuvittelin vielä muutama kuukausi sitten, että oman pään ympärillä pyörisi keväällä varmasti muutakin kuin vaipat ja vaunut, mutta toisin on käynyt. Mahtaa tämä vaihde pyöriä päällä vielä tovin. Paluuta vanhaan on tuskin näköpiirissä, mutta toivon, että jaksatte käydä täällä meidän (vauvaistakin) elämää tutkimassa. Lupaan, että ainakin niitä kahvikuppeja jaksan kuvailla myös äitinä ;)

4 kommenttia:

 1. Mä ainakin luen ihan innolla (myös) vauvajuttuja :) Mun Joensuun keikka tuli nyt kesäkuulle niin että poistun kaupungista just ennen teidän laskettua aikaa. Saa nähdä kuinka käy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännäksi menee ;) Ja ihanaa, jos jaksat täällä käydä kurkkimassa!

   Poista
 2. Minä luen mielelläni kaikenlaisia kuulumisia siis myös vauvajuttuja. :) Onpas muuten tosi veikeä amme. Olisi meilläkin helpottanut tilaongelmia tuommoinen aikoinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tietenkään tajunnut ottaa ammeesta kuvaa silloin, kun se on taiteltuna, mutta siis todella pieneen tilaan tuo menee. Tilaa ei kyllä missään lapsiperheessä tunnu olevan liikaa ;)

   Poista