8. huhtikuuta 2013

NuttuOlen innostuneempi suunnittelemaan neuletöitä, lueskelemaan käsityökirjoja ja hypistelemään lankoja, kuin tosissani tekemään mitään varsinaista työtä. Yleensä homma tyssää siihen, että ostettu lanka onkin jotenkin kelvotonta tai minä olen jotenkin kelvoton toteuttamaan ohjetta. Ja kaiken kukkuraksi varustaudun lähes poikkeuksetta väärän kokoisilla puikoilla. Eli neulomiseni on lähes aika loputonta kasaamista ja purkamista. Lankalaatikkoni onkin täynnä vähän aloitettuja ja väärän kokoisia myssyjä ja sukkia. 

Tällä kerralla löytämäni lanka oli vain niin ihanaa, että työ oli ihan pakko saada valmiiksi asti. Kuvitelkaa, että ostin jopa uudet puikot ja lankojakin lisää ensimmäisten kerien ehdyttyä. Käsialani on vain niin ”rentoa”, että jouduin ottamaan puolitoista numeroa pienemmät puikot ja jälki on edelleen mukavan löysää. Mutta nyt on pikkuinen nuttu valmis! Tai siis melkein valmis.. Vielä olisi muutamat langat päättelemättä. Ja opinpahan nyt senkin, että mitään saumoja ei kyllä seuraaviin nuttuihin tehdä. Miten ihmeessä ne silmukat poimitaan jotenkin kauniisti? Saumat pullottavat mukavasti ja kainalot ovat sellaista seittiviritelmää, että... No, ensi kerralla sitten. 

Jotain tossukoita tai myssyjä täytyy lopusta langasta vielä yrittää tehdä. Onneksi ohjeet on jo katsottu valmiiksi ravelrystä. ;)     

6 kommenttia:

 1. Toi on kyllä niin ihanaa lankaa! Siis jos se on sitä, joka yhessä löydettiin. Mä voisin opettaa sulle hyvän tavan ommella saumoja, niin että ne jää melkein huomaamattomiksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nikseistä olis kyllä apua! Mutta ei mitään kiirettä, sillä olen päättänyt pitäytyä ainakin hetken nyt näissä saumattomissa töissä ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hih, kuule tuli sellaiset reunuksetkin että!! :D

   Poista
 3. Saumattomia töitä täälläkin puikoilla silloin harvoin kun jotain neulon, niin ei iske epätoivo ;)

  Löysin blogiisi yhteisen ystävämme T:n vinkistä. Ihana blogi ja tunnelma! Olin aivan tippa linssissä noista äitiyspakkauksen penkomiskuvista, en tiedä miksi. Näin se elämä menee eteenpäin, olen iloinen puolestanne.

  Voikaa hyvin ja terveisiä Simolle!

  Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten mukavaa, että olet löytänyt tänne ja ihanaa, kun jätit kommentinkin! Paljon terveisiä täältä sinnekin päin! :)

   Poista