27. huhtikuuta 2013

Kevätlukemistoa
Meillä on tällä viikolla luettu kahdenlaisia kirjoja: gradukirjoja ja puutarhaoppaita. Simo järjestää meille tänne kolmanteen kerrokseen viheraluetta kesäksi ja minä siis istun edelleen kirjastolla. Tällä viikolla olen taas vaihteeksi siirtynyt tietokoneelta lukusaliin ja odotan innolla sitä päivää, kun saan siirrettyä itseni pääovista pihalle. 

En ole päivittää tänne mitään, kun tuntuu, että aikavälillä 06.30 – 22.30 ei tapahdu oikeastaan mitään merkittävää heräämisen ja syömisen lisäksi. Mutta hei, tapahtuihan tällä viikolla itse asiassa vaikka mitä: alkuviikosta hain ison vauvantarvike säkin ystäviltä ja pesin ensimmäiset vauvapyykit, viikonaikana kahviteltiin moneen kertaan meillä ja koululla ystävien kanssa, osallistuin kantoliinailtaan, kävin kampaajalla, tutustuin uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin (tapahtuu nykyisin aivan liian harvoin) ja tein menestyksekkään kirpparikierroksen. Mutta miten ihmeessä en ole saanut mitään juttua aikaiseksi tänne? 

Epäilen, että olen nyt jälleen kerran lumpsahtanut sinne kevätväsymykseen. Minä en ahdistu pimeästä syksystä vaan väsähdän ja turhaudun yhtäkkiä saapuneesta keväästä. Käsittämätöntä – minähän rakastan kevättä! Niin, sepä se juuri. Paineet kasautuu kohti kesää tultaessa, valo paljastaa pesemättömien ikkunoiden lisäksi myös kaikki muut tekemättömät työt ja lopulta makaan sohvalla meritähdenlailla ja ihmettelen, että miten kaikilla muilla on virtaa. Ja tänä vuonna tämä raskaus varmaan tuottaa omat lisänsä kakkuun.. 

Niin, että ihana arki ja vielä ihanampi viikonloppu. Onneksi on pala luku-urakkaa taas onnistuneesti takana päin ja voi keskittyä siivoamiseen ja rentoutumiseen. Ihanaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti