28. huhtikuuta 2012

Tukholma no.3


Hei, 
 
Meidän seikkaillessa maailmalla pääsette viimeistä kertaa minun matkassani Tukholmaan. Toivottavasti ette ole jo lopen uupuneita näistä reissukuvista. Lupaan, että Portugalin kuvia ette joudu katselemaan koko talvea. ;)

Tässä siis Tukholma no.3. Vuorossa Modernin taiteen museo, Vasa-laivalle omistettu museo, rapukestit ja saaristokierros. Olen kiertänyt monissa museoissa elämäni aikana. Vasamuseet oli kuitenkin häkellyttävän upea ja antoisa. Harmillista oli, että saavuimme museoon niin myöhään, että emme aivan kaikkea ehtineet rauhassa kiertää. Lasten kanssa matkaileville ja luokkaretkikohteeksi suosittelen tätä paikkaa ehdottomasti! 

Modernin taiteen museossa oli käynnissä laaja valokuvanäyttely, jonka kiertämiseen käytimme runsaasti aikaa. Varsinaisen perusnäyttelyn puolelle emme ehtineet lainkaan. Harmillista sinänsä, mutta itse nautin kuitenkin paljonpaljon enemmän valokuvatöistä kuin modernin taiteen uusimmista kokeiluista. Näyttelystä bongasimme monia klassikkokuvia ja ainakin muutaman olisin ilomielin ottanut myös meidän seinälle.

Oppaamme olivat järjestäneet meille näihin lomapäiviin mitä ihastuttavimpia ohjelmanumeroita ja tutustumisia hienoihin kohteisiin. Ehdottomasti reissun hulvattomimmat hetket koettiin kuitenkin rapujuhlissa, joissa toisensa tapasivat ensi kerran Kaarle XIV Juhana, kuningatar Silvia, prinsessa Viktoria ja Olaus Petri…

Sellainen matka se! :)   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti