2. huhtikuuta 2012

Kevättä etsimässä
Ei keväästä tietoakaan. Joka paikka on lunta täynnä ja keli on talvisempi kuin jouluna. Uskomatonta! En nyt kuitenkaan esittele teille kuvia loskaisesta Heinolasta tai sängyllä Suomenkuvalehteä lukevasta miehestäni (kuvauksellisia kohteita toki molemmat…), vaan viime elokuun häämatkaltamme. Siltä toiselta. :) 

Saimme Simon ihanalta kummitädiltä ja hänen loistavalta mieheltään lahjaksi loman Tukholmassa. Matka sisälsi täyden ylläpidon, suunnitellun ohjelman ja oppaan, joka tunsi kaupungin kuin omat taskunsa. Seura oli loistavaa ja nautimme matkasta aivan suunnattomasti! Ajattelin, että sitä KEVÄTTÄ odotellessa laitan teillekin muutamia kuvia ja ajatuksia reissusta. Ehkä jotakin teistäkin puraisee se Tukholma-kärpänen ;) Minähän siis olen (kiitos yliopiston kielikurssin) saanut suunnattoman ruotsinkielen kammon aikaiseksi viime vuosina. Toki kielissä en koskaan ole ollut mikään haka, mutta välttävästi olen selvinnyt hotellilla kesätöissä ollessani lasten nakitvailihapullat –tilauksista. Matkamme suurimmaksi anniksi voisinkin nostaa oman innostukseni heräämisen sekä Ruotsia maana että sen kieltä kohtaan. Hieno reissu! Kiitos vain herrasväki O! ;)
Meille oli varattu ihanat hytit laivalta ja reissu, kuten myös jokainen ihana aamiainen matkan aikana, aloitettiin kuohuvalla. Tukholma ihastutti minua monella tavalla: kaupunki täynnä ihania vanhoja taloja, museoita, historiallisia kohteita ja ystävällisiä ihmisiä. Myös sää pisti parastaan noina päivinä – vain kerran pääsi sade yllättämään meidät! 

Paljon toki näkee kaupunkia ihan vain kiertelemällä itsekseen tai opaskirjan avulla, mutta meidän onni oli ehdottomasti kyllä oma opas! Toisaalta, joskus eksyminen ja uusien paikkojen löytäminen aivan sattumalta on ihastuttavaa. Ehkä ensi kerralla lähdemme Tukholmaan aivan kahdestaan tavoitteena eksyä mahdollisimman monta kertaa mahdollisimman onnistuneesti! ;)

Katsotaan ehkä myöhemmin vielä millaisiin paikkoihin löysimme tiemme tällä reissulla :)

4 kommenttia:

 1. Voielämä, miten rakastuneilta näytätte ekassa kuvassa :) voisin lähteä tukholmaan jo pelkästään etsimään tuota tunnetta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin sitä oltiinkin ;) Pitää joskus tehdä yhteismatka sinne etsimään laatuaikaa :D Ajattelin, että teen vielä lisää postauksiakin jahka täältä pääsiäisturneelta pääsen..

   Poista
 2. Mun kokemuksen mukaan Tukholma on tehnyt eksymisen oikein helpoksi joko lopettamalla keskenkaiken hyvin alkaneen opaskyltityksen tai sijoittamalla ne kyltit vain ihan kummasti. Kuten sillai, että ku tahtoo Wasa-museoon, päätyykin jollekin jyrkänteelle, jonka alla olis museon takapiha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ehdottomasti varoa tuollaisia reittejä!! :D Pitää vaihdella eksymisvinkkejä, kun ensi kerralla nähdään. Ihanaa pääsiäisen aikaa!

   Poista