12. syyskuuta 2013

Poroja pusseissaKahvinkeitin. Ollaan oltu ilman tavallista kahvimasiinaa nyt jo varmaan puolitoista vuotta, ellei pitempäänkin. Pidän pressopannusta. Oikeastaan rakastan sitä! Minusta kahvinkeittimet ovat rumia ja porisevia tilasyöppöjä. En millään haluaisi luopua sinisestä pikkukannustamme, mutta pakko myöntää – olen hullaantunut suodatinpusseihin. Vihaan pressopannun putsaamista ja suodatinpussit ovat vain kerrassaan nerokas keksintö. Toisaalta olemme huomanneet, että tuolla puolen litran pikkukannulla ei ole erityisen mukavaa keittää kahveja yhdeksän (vain kahvia juovan) miehen aamiaiselle tai isoille päiväkahviporukoille. Yhden hengen voisi palkata lappamaan poroja pannuun ja pannusta pois. 

Niin, siis meille ostettiin kahvinkeitin. Olen jotenkin ahdistunut, mutta samalla iloinen. Tämä tulee ehkä  tarkoittamaan lisääntyvää teenjuontia minulle. Mikä voisikaan olla parempi syy esitellä teille teepurkkieni tämän hetken suosikit. 

Pikkumies sai taannoin paketin Amerikan (iso)tädiltään. Kääreistä paljastui mitä ihastuttavimpia juttuja, joita ihasteltiin Jelly Bellyjä syöden ja uusia teitä maistellen. Hyvin oli kummitätini valintaa tehnyt: kreikkalainen munkkitee on aivan loppu ja Simon uudeksi suosikiksi onkin noussut tämä siniseen pakettiin pakattu Prinssi Vladimirin tee. Sitruunaa, vaniljaa ja sopivasti muita mausteita – toimii! Ja jos pidät lakritsasta ja kanelista yhtä paljon kuin minä, rakastat tätä seuraavaa! Rakkaudenteeksi nimetty mausteinen mustatee on mahtavaa vielä useamman haudutuksenkin jälkeen. Paketti lupaa teen virittävän aisteja. Kielen se vie ainakin mennessään ;) 

Vaikka paljon olen teitä juonut, ja jossain määrin niistä jopa innostunut, jouduin turvautumaan googleen näiden uusien purkkien edessä. Jenkeistä lentänyttä teetä, tuoteselosteet ranskaksi ja paketissa merkintä ”tunnettu kaikkialla maailmassa”. Kiitos wikipedian, nyt tiedän, että näitä Kusmi teesekoituksia on ensikerran kehitetty jo 1800-luvun lopun Pietarissa. Vallankumouksen jälkeen toiminta siirrettiin Ranskaan. Ja nyt näitä saa kaikkialta! Stockan herkusta kuulemma ja ainakin verkkokaupasta. Jos meillä ei olisi vakavia tilaongelmia tee- & kahvikaapin kanssa, olisi tilaus suloisista purkeista ja pusseista jo lähtenyt liikkeelle. Näyttääkin siltä, että minun täytynee siirtyä kahvilakkoon ja pistää pussia kuppiin :) 

Muistakaa pistää villurit jalkaan ja teevesi porisemaan – se olisi syksy nyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti