3. syyskuuta 2013

Piimätytön piirakka
Lapsena en suostunut juomaan maitoa. Koulun maitoautomaatista tuli kummallista kuohuista juomaa ja lasissa maito tuntui aina lämpenevän nopeasti juomakelvottomaksi. Join piimää. Maitolakkoni kesti kaiketi jonnekin yläasteelle. Siellä ei ollut erityisen suosittua juoda piimää, ja koska nyt olin muutenkin hieman outo, katsoin, että maidon juominen olisi vähintä mitä voisin tehdä itseni normalisoinniksi. 

Piimästä pidän edelleen vaikka ruuan kanssa tavallisesti juonkin maitoa. Kotiin on turha piimää ostaakaan, jos en aio koko litraa juoda yksi. Ehkä saan pojasta itselleni litran jakajan.. Sitä odotellessa voinkin jakaa puolet piimästäni omppujen kanssa. Ne ovat vähän niin kuin pari. Mansikkajäätelö ja lakukastike. Maksamakkara ja tuorekurkku. Porkkanaraaste ja rusinat. Omena ja piimä. Selvähän se!

Tässäpäs siis mainion piirakan ohje! Maistettu on jo, kuten näkyy ;) (Alkuperäinen ohje täältä)Piimätytön omppupiirakka:


5dl piimää

5dl sokeria

4dl vehnäjauhoja

4dl sämpyläjauhoja

2tl soodaa

200g voita

3-5 omenaa
pinnalle kanelia ja sokeria


Sekoita sooda ja jauhot. Sulata voi. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Levitä uunipellille. Pistele omenat pinnalle. Ja päälle reippaasti kanelia ja sokeria. 200 astetta ja n.20min.
 

1 kommentti:

  1. Hehe mä rupesin juomaan piimää raskausaikana, koskaan ennen en oo juonut! Kerran tuli siihen himo ja se osoittautui käteväksi yöpalaksi, kun ei tarvinnut lusikoida (vrt. jogurtti). Mä vetelen litratolkulla.. T. Mape

    VastaaPoista