13. tammikuuta 2012

Pelkkää preesenssiä

Kreikan opiskelu on saatu tänään taas kunnolla alkuun. Kurssin vetäjän kanssa olin sopinut erityisjärjestelyistä tenttini suhteen. Muut tekivät kokeen jo joulukuulla, mutta minä sain armonaikaa tänne tammikuulle. Tänään tahkosin koko aamun kreikkaa kirjastolla. Tein monta uutta oivallusta passiivista ja opin jo uusia sanoja! Numeroissa olen varsinainen hai :) Koekin meni ihan mukavasti. Mitään kiitettävää sieltä ei nyt varmaan tipu, mutta ihan oiva suoritus silti. Pitkästä aikaa taas nappaa lukea kieliä! Nappaispa se gradukin.. nooh, tämä ei ole gradun ahdistelu päivitys vaan kreikkafiilistelyä! :) Jejee! Jospas tässä vaikka nappaisi illan lukemiseksi jonkun kreikankielisen sarjakuvan ja … vaikka katselisi siitä kuvia. En nyt halua latistaa omaa intoani kieltä kohtaan, mutta pakko myöntää, että vielä on pitkä matka siihen, kun pystyn moroa pitemmän lauseen kreikaksi tuottamaan.. 

Terveisin nimim. imperfektistä ei hajuakaan.

ps. Katselinpas palkinnoksi oivasta suorituksestani kevään kuvia. Laitan muutaman teillekin. :) Huomatkaa viimeisen kuvan tomaatit! Onpas ollut noitakin ikävä. Mitäköhän tomaatti on kreikaksi? ...Mukavaa viikonloppua! ;)

2 kommenttia:

  1. Varsin epäolennaista, mutta mistä ihmeestä te ootte löytäny noin isoja tomaatteja!!


    Jarna

    VastaaPoista
  2. Paikallisia ovat! Kreikassa söin tomaatteja herkkuina - vähän kuin täällä appelsiineja. Ihan mielettömän hyviä! Ja arvaa vaan miltä ne paikalliset kurttuisen papan myymät appelsiinit mahtoivatkaan maistua... ;)

    VastaaPoista