25. tammikuuta 2012

PäänvaivaaLuin Aamukahvilla-blogista juttua talvitakeista, ja siitä kuinka helposti tulee jumituttua siihen yhteen kivaan ja lämpöiseen takkiin koko talveksi. Jo monena talvena olen tehnyt ihania takkilöytöjä kirpputoreilta ja kaupoista. Takkikokoelmassa roikkuu edelleen ikisuosikkeja viimeiseltä kymmeneltä vuodelta. Aktiivisessa käytössä niistä on kuitenkin vain kolme erityylistä villakangastakkia. Minulla ei siis ole samaa ongelmaa takkien kanssa, mutta jaan kyllä tämän ahdistuksen. Minulla kun ongelmia aiheuttavat pipot, myssyt, hatut, päähineet, … 

Pidän mielelläni päähineitä ympäri vuoden. Kuitenkin nyt, ilman mitään erityistä syytä, olen jumiutunut käyttämään yhtä ja samaa pipoa. Täydellinen punainen ”timanttipiponi” on kohta menettänyt hohtonsa, kun joka ikinen aamu lokakuusta lähtien olen vetäissyt sen päähäni. Tarvitaan uusia talvihattuja! Keksittyäni tämän ongelman päätin purkaa neulomani valkoisen tupsupipon. Pipo oli käyttämättömänä odottanut uutta elämäänsä yläkaapissa jo jonkun tovin. Sattuipa meinaan neulojalle PIENI arviointi virhe tupsua tehdessä, sillä pallosta tuli niin valtava, ettei edes pienen parturoinnin jälkeen pipo pysynyt päässä tupsun tavoitellessa kohti maankeskipistettä. Nyt sai tupsu kyytiä ja purin koko pipon ihan alkutekijöihin. Langatkin olisivat nyt siis valmiina, mutta millaisen päähineen sitä tekisin? Ideoita? Tässä muuttamia innostavia kuvia. Ehkä näistä löytyisi se vaihtopipo :)

 Mallikuvat: www.garnstudio.com
            www.novita.fi

4 kommenttia:

 1. Ihana kasa, raaskisin määki joskus purkaa jotain! Taipuuko vieraskieliset neuleohjeet? Knit ja purl ja silleen? Olisi antaa vinkkejä sit kyl. :)

  VastaaPoista
 2. Taipuu tai ainakin yritetään taivutella! Vinkkejä otetaan kasoittain vastaan! :)

  VastaaPoista
 3. Nyt ei langan vahvuus täsmää kyllä varmaan yhtään, mutta ajattelin sua silloin kun näin ekan kerran Escargot -hatun. Auttaisko isoG tässä suoraan..? Ohje löytyy knitty.comista, mutta luurin päästä en vaivaudu linkkimetsästykseen. :/ Jos tässä koneelle ehdin niin laitan niitä linkkejä. Viikonloppuna ehkä?!

  VastaaPoista
 4. Sain noilla ohjeilla jo näkyviin uskomattoman kivan hatun! Siis todella ihana! Ehdottomasti lähtee toteutukseen jollain toisella langalla. Kiitos! :)

  VastaaPoista