11. elokuuta 2012

yksitoista


Tänään vietän kotipäivää yrittäen ladata akkuja, aloittaen loppusiivouksen ja opiskellen kreikkaa. Ihan mukava kotipäivä tulossa :) Näitä pitäisi muistaa viettää useamminkin. Eilen katsottiin muuten hupaisa elokuva Julie&Julia. Onneksi iltapala oli nokan edessä, sillä niin herkullisen näköisiä luomuksia loihdittiin tuon leffan aikana kahden tarmokkaan naisen voimin. Blogimaailmakin elokuvassa on jonkinlaisessa osassa. Ja Julien tavoin välillä pohdin kenelle näitä juttuja oikein kirjoitan.. No, omat kaverit, porukat ja sukulaiset ovat ainakin sinnikkäästi jaksaneet roikkua mukana – toivottavasti teitä muitakin olisi siellä jokunen! :)
Kaisalta sain haasteen, jonka täyttäminen sopii loistavasti tällaisen kotipäivän alkuun!    

1. Kuvaile tyypillinen arkiaamusi? Minä yleensä nousen kuin vieteri sängystä. Heti herättyäni usein mielessä on jo joku tulevaan päivään liittyvä juttu (Simo kutsuu näitä rakkaudella säädöiksi). Keitetään kahvit ja syödään aamupalaa. En erityisesti nauti minuuttiaamuista, joten yritän aina jättää pienen hiimailuvaran myös aamuihin. 

2. Millaisista asioista stressaannut? Hoitamattomista asioista! Vellovasta epäjärjestyksestä erityisesti tehtävien töiden suhteen. Gradusta! 

3. Miten hemmottelet itseäsi? Hyvä lehti, leffa tai vaikka rauhallinen hetki tietokoneella.

4. Entä rankaisetko itseäsi? Mistä asioista ja miten? Tekemättömistä töistä, hommista ja lusmuilusta tulee naputettua itselle! Teen usein listoja hoidettavista asioista ja yritän saada niillä itseni ruotuun :)

5. Miten hemmottelet läheisiäsi? Simo taitaa saada eniten huomiota ja hemmottelua. Hän tosin on sitä mieltä, että selkähierontoja ei ole paljon tippunut sen jälkeen, kun naimisiin mentiin.. Arjen huomiointi taitaa olla se meidän hemmottelu, pikkujuttuja: colatölkki kaupasta, hyvää ruokaa tai vapaapäivän ohjelman valinta ovat niitä tavallisia.

6. Miten olet tänään/nyt pukeutunut? Vielä on yöpuku päällä! :)

7. Sinulla on kaksi tuntia tuhlattavana kaupungilla. Missä käyt? Lappeenrannassa kierros on helppo: Iderissä pyörähdys ihmettelemässä kaikkea ihanaa, kirjakaupan hyllyväleissä haahuilua, satamatorilta jäätelö ja lopuksi Linnoitukseen kierrokselle ja kahville Majurskaan.  

8. Mikä elokuva on yllättänyt sinut positiivisesti? Yön ritari avasi minulle täysin uuden elokuvagenren. En tiennyt, että ajatuksia herättäviä ja jopa syvällisiä toimintaelokuvia voi olla. Yön ritarin paluu oli myös loistava! Olen kuitenkin vielä varsin varovainen tällä rintamalla, mutta toivoa siis on myös näissä ”miestenelokuvissa” :)

9. Entä mihin elokuvaan petyit? IronSky. Me sovittiin, että hetkeen ei Simo valitse mitään elokuvaa. Nukahdin leffaan kahdesta ja lopun ajan kiemurtelin penkissä vaivautuneena. Karmea kokemus. 

10. Kerro jostakin hölmöstä heräteostoksestasi, vai teetkö sellaisia ollenkaan? Ostan aika vähän yleensäkään mitään. Kirppareilta tulee tehtyä huonojakin ostoksia, mutta ehdoton floppi taisi olla öljysumutin. Koko keittiö oli rasvattu sen vempaimenjäljiltä. 

11. Säilytätkö jotakin tavaroita, jotka olet ajatellut antaa lapsillesi tulevaisuudessa? Äiti on aivan ahdistunut porukoilla, kun en anna kaikkia vanhoja juttuja hävittää. Aika vähän niitä on, mutta toivoisin, että vanhat satukirjat ja esimerkiksi enolta saamani pikkutuoli siirtyisivät myös myöhemmin käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti