16. lokakuuta 2012

Hiljaista nurkissa


Talo tyhjeni aamulla. Porukat lähtivät autolla kohti länttä ja Simo suunnisti yliopistolle lukemaan. Kovin on hiljaista. Ensimmäiset tunnit menivätkin kiukutellessa. Mitä minä nyt oikein teen? Hetken mielessä kävi jo ensi viikon tuntien suunnitteleminen, mutta päätin sen sijaan kömpiä vielä peitteisiin. Pienet päikkärit selkeyttävät aina ajattelua, mutta toisin kävi tänään. Kello on jo kohta kuusi enkä ole tehnyt tänään oikeastaan mitään järkevää, paitsi soittanut Lauralle ja tilannut näöntarkastusajan, mutta jotenkin kuvittelin, että lomalla pitäisi pystyä parempaan.

Onneksi viikonloppuna ehdittiin vaikka mitä! Lauantaina käytiin kyläilemässä sukulaisten luona, sunnuntaina kierreltiin markkinoilla, syötiin kreikkalaisessa ravintolassa ja käytiin taidemuseolla tutkimassa perusnäyttelyjen lisäksi laaja Kiina-näyttely. Meillä on ollut jo monta vuotta puheasteella ”perheloma” Kiinaan. Näyttely ei ainakaan laannuttanut kovaa matkakuumetta! Ei kun siis matkakassaa kerryttämään :)

Näyttely koostuu kiinalaisesta kuvataiteesta, keramiikasta ja hautaesineistä dynastioiden ajalta. Todella hienoja esineitä oli esillä 4000 vuoden ajalta. Myös yläkerran perusnäyttelyistä kerättiin oma suosikit… Virginie!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti