21. marraskuuta 2013

sadepäivän kuivakakkuTällä viikolla keli on ollut kaikkea muuta kuin kuiva. Alkuviikosta tuli vettä jatkuvalla syötöllä ja nyt on maa valkoinen lumesta. Koko viikko on menty jotenkin sivuluisussa: rytmittömyys, jatkuva kitinä ja syysvalitus ovat vallanneet talon. Kun joka nurkka tuntuu täyttyvän pyykeistä ja mikään ei huvita, on juuri oikea aika leipoa kakku. Ja tällaisina hetkinä ei ole syytä valita sitä kahdeksankerroksista tornikakkua (jollaisten leipomista Simo kammoksuu kuin ruttoa), vaan tietenkin jotain osastosta ”taikina maistuu hyvältä”.
Tämän ohjeen sain ystävältä. Muutin sitä vähän, kun ei kaikkia aineita löytynyt ja osa loppui kesken, mutta erinomaista siitä näinkin tuli!

Sadepäivän kuivakakku

3dl piimää
2,5dl sokeria
1 muna
1dl voisulaa
2tl ruokasoodaa
5dl vehnäjauhoja
loraus siirappia
sopivasti vaniljasokeria, piparkakkumaustetta, kanelia, kaardemummaa, pähkinärouhetta(Tai voit laittaa alkuperäisen ohjeen mukaan myös rusinoita ja neilikoita. Ensi kerralla ajattelin testata taateleita ja inkivääriä!)

Pistä vain kaikki aineet sekaisin. Ja taikina sitten korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Muista jättää taikinaa riittävästi kulhoon, jotta taikinan maistelu onnistuu! Paista 175 asteessa 45-60min. Sopii vaikka joulunalusherkuksi!

2 kommenttia: