Ihanaa ystävänpäivää!
Viikko on ollut aika gradu- ja vauvavärittynyt. Minulla on
lista aiheista, joista täytyisi kirjoittaa, kun tässä vain ehtisi. Gradu etenee
mallikkaasti ja kahden viikon päästä keskustelen professorin kanssa siitä
kulkeeko se myös oikeaan suuntaan. Tätä todella toivomme! Välillä kuulkaa
kirjastolla minut valtaa jopa innostus tekstin kanssa, mutta ne hetket ovat
valitettavasti usein kovin lyhyitä. Peruspuurtamistahan se on.
Päivisin gradua ja öisin vauvajuttuja. Viimeyönäkin näin
painajaista vaunuista – taas. Tästä pitää kirjoitella jossain vaiheessa ihan
erikseen.
Mutta hei ystävät, tänä vuonna kortteja pistettiin vain
kummilapsille. Mutta tepäs saatte jotakin vielä paljon parempaa! Tässä jakoon
aivanmielettömänhyvä Simon lasagneohje. Jestas. Tiedättekö, että en ole syönyt
mitään näin hyvää pitkään aikaan. Kuvat ovat kamalia, mutta koska lukijoina ja
ystävinä tällä radalla pyörii vain erityisen fiksua väkeä, osaatte hypätä
suoraan siihen varsinaiseen herkkuun eli ohjeeseen.
Ystävänpäivälasagne
Zombi
Lasagnekastike
5dl tomaattimurskaa
3 punajuurta
1 porkkana
2 sipulia
2 kynttä valkosipulia
3 dl kasvislientä
120 g smetanaa
hunajaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria, valkopippuria, chilijauhetta,
muskottipähkinää
Pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota oliiviöljyssä
mausteiden kanssa. Lisää 1rkl hunajaa.
Raasta punajuuret ja porkkana. Laita raasteet pannulle
sipulien ja mausteiden kaveriksi. Lisää tomaattimurska. Lisää sitten pannulle
kasvisliemi ja smetana sekä hunajaa maun mukaan. Lisää suola. Keittele
sekoittaen n.20min ja anna vähän vetäytyä ennen lasagnen kokoamista.
Valkokastike
50g margariinia
5 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
150g raastettua emmentalia
valkopippuria, muskottipähkinää, suolaa
Sulata margariini kattilassa. Sekoita jauhot. Lisää maito
vähän kerrassaan koko ajan sekoittaen. Keitä kastikkeesta paksua ja lisää
lopuksi 2/3 juustoraasteesta. Mausta.
Kokoa lasagne kerroksittain punajuurikastikkeesta, valkokastikkeesta
ja lasagnelevyistä. Päällimmäiseksi valkokastike ja loput juustoraasteet.
Paista 30 min 200 asteessa. Sammuta uuni ja anna lasagnen olla vielä
jälkilämmössä 15 min. Ota herkku pois uunista ja anna vetäytyä vielä 15 min
peitettynä. Tarjoile vaikka raejuuston, tuoreiden vihannesten ja suolakurkkujen
kanssa. Herkkua!
JK. Kello 23.50 saapui asuntoon pitkän ja uuvuttavan juna-taksi-kiertomatkan jälkeen veljeni, joka sai eteensä lautasellisen tätä. "Hmm, zombia!", oli ensikommentti. Aivan totta! Miten en ihan heti sitä itse tajunnutkaan - zombiahan se toden totta olikin. Maailman parasta zombia <3 Ja maistui meidän lihamiehellekin!
JK. Kello 23.50 saapui asuntoon pitkän ja uuvuttavan juna-taksi-kiertomatkan jälkeen veljeni, joka sai eteensä lautasellisen tätä. "Hmm, zombia!", oli ensikommentti. Aivan totta! Miten en ihan heti sitä itse tajunnutkaan - zombiahan se toden totta olikin. Maailman parasta zombia <3 Ja maistui meidän lihamiehellekin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti