14. helmikuuta 2013

Vaaleanpunainen ZOMBI



Ihanaa ystävänpäivää!

Viikko on ollut aika gradu- ja vauvavärittynyt. Minulla on lista aiheista, joista täytyisi kirjoittaa, kun tässä vain ehtisi. Gradu etenee mallikkaasti ja kahden viikon päästä keskustelen professorin kanssa siitä kulkeeko se myös oikeaan suuntaan. Tätä todella toivomme! Välillä kuulkaa kirjastolla minut valtaa jopa innostus tekstin kanssa, mutta ne hetket ovat valitettavasti usein kovin lyhyitä. Peruspuurtamistahan se on. 

Päivisin gradua ja öisin vauvajuttuja. Viimeyönäkin näin painajaista vaunuista – taas. Tästä pitää kirjoitella jossain vaiheessa ihan erikseen. 

Mutta hei ystävät, tänä vuonna kortteja pistettiin vain kummilapsille. Mutta tepäs saatte jotakin vielä paljon parempaa! Tässä jakoon aivanmielettömänhyvä Simon lasagneohje. Jestas. Tiedättekö, että en ole syönyt mitään näin hyvää pitkään aikaan. Kuvat ovat kamalia, mutta koska lukijoina ja ystävinä tällä radalla pyörii vain erityisen fiksua väkeä, osaatte hypätä suoraan siihen varsinaiseen herkkuun eli ohjeeseen. 



Ystävänpäivälasagne 

Zombi

 


Lasagnekastike


5dl tomaattimurskaa

3 punajuurta

1 porkkana

2 sipulia

2 kynttä valkosipulia

3 dl kasvislientä

120 g smetanaa

hunajaa

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria, valkopippuria, chilijauhetta, muskottipähkinää


Pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota oliiviöljyssä mausteiden kanssa. Lisää 1rkl hunajaa.
Raasta punajuuret ja porkkana. Laita raasteet pannulle sipulien ja mausteiden kaveriksi. Lisää tomaattimurska. Lisää sitten pannulle kasvisliemi ja smetana sekä hunajaa maun mukaan. Lisää suola. Keittele sekoittaen n.20min ja anna vähän vetäytyä ennen lasagnen kokoamista.


Valkokastike


50g margariinia

5 rkl vehnäjauhoja

8 dl maitoa

150g raastettua emmentalia

valkopippuria, muskottipähkinää, suolaa


Sulata margariini kattilassa. Sekoita jauhot. Lisää maito vähän kerrassaan koko ajan sekoittaen. Keitä kastikkeesta paksua ja lisää lopuksi 2/3 juustoraasteesta. Mausta.


Kokoa lasagne kerroksittain punajuurikastikkeesta, valkokastikkeesta ja lasagnelevyistä. Päällimmäiseksi valkokastike ja loput juustoraasteet. Paista 30 min 200 asteessa. Sammuta uuni ja anna lasagnen olla vielä jälkilämmössä 15 min. Ota herkku pois uunista ja anna vetäytyä vielä 15 min peitettynä. Tarjoile vaikka raejuuston, tuoreiden vihannesten ja suolakurkkujen kanssa. Herkkua!


JK. Kello 23.50 saapui asuntoon pitkän ja uuvuttavan juna-taksi-kiertomatkan jälkeen veljeni, joka sai eteensä lautasellisen  tätä. "Hmm, zombia!", oli ensikommentti. Aivan totta! Miten en ihan heti sitä itse tajunnutkaan - zombiahan se toden totta olikin. Maailman parasta zombia <3 Ja maistui meidän lihamiehellekin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti